2010-06-19, 18:02
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odżywianie w ciąży - czyli jak jeść, żeby zanadto nie przytyć
Cytat:
Napisane przez Layla79
no ja byłam grubasem przed ciążą i podejrzewam, że będę grubasem też w trakcie o zgrozo! przytyłam 15 kg po rzuceniu palenia pół roku temu właśnie dla dziecka, bo planowałam ciążę. teraz ważę 80 kg, czyli po ciąży 100 kg! naprawdę nie wiem, co robić. mi pomagają tylko ćwiczenia, rok temu byłam fit i ważyłam 65 kg regularnie ćwicząc, teraz obawiam sie masakry, a najbardziej zwisającego po ciąży brzucha z rozstępami, widziałam takie coś i wygląda okropnie. 
|
kobieto z takim podejsciem po co w ogole decydowalas sie na ciaze?! liczy sie zdrowie twojego dziecka czy twoja figura? do ktorej po ciazy mozna wrocic, nawet jak przytyjesz o zgrozo te 20 kg...
w sumie to ci wspolczuje, bo zamiast cieszyc sie ciaza bedziesz liczyla kazdy gram ktory przytyjesz, a nie daj boze jak zasypia cie rozstepy to pozniej odbije sie to na twoim dziecku bo moze je jeszcze bedziesz o nie obwiniac :/
poprostu odzywiaj sie racjonalnie, ruszaj sie ale tez z tym nie ma co przesadzac bo pozniej zaczynaja sie problemy przez przeforsowanie. a co ma byc to i tak bedzie. karmiac piersia dziecko wyssie z ciebie pare kg, do tego ruch po porodzie, dieta matki karmiacej i znowu bedziesz "laską" - wystarczy odrobina samozaparcia, bo nie ma rzeczy niemozliwych. no i nawilzaj skore - chociaz to i tak niczego nie gwarantuje, ale mozna miec pozniej czyste sumienie.
Cytat:
Napisane przez Layla79
super! też się czujesz jak kupa, masz mdłości non stop, wymiotujesz 2 razy dziennie i jesteś zmęczona? to witaj w klubie.
niech on się tam szybciej wylęga, bo ja nie wiem, jak wytrzymam do stycznia 
|
zalamujesz mnie... robisz za inkubator dla jakiegos robaka? bo tak to brzmi... nie ty jedna i nie ty ostatnia musisz sie przemeczyc, pozniej jeszcze bedziesz za ciaza tesknic.
zmien podejscie do ciazy bo czytajac to co piszesz, wydaje sie ono malo pozytywne :/
|
|
|