|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
Napisane przez Dekas
okej pora się ogarnąć, są wakacje, trzeba coś ze sobą zrobić, no!
więc dekasowe U a czemu nie P?pt. "Abigal moją muzą" ^^ ale fajnie,jestem czyjąś muzą
Ś. 1,5 kromki cięzkiego razowca (130g) z masłem serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidor (kocham ten zestaw!) łądnie
miska truskawek (0,4 kg?)
IIŚ. szklanka maślanki, jabłko a do tego pyszny rogal maślany z masłem orzechowym i modem
O. miska zupy ogórkowej z młodą marchewką, selerem, cebulką,makaronem zagęszczona i ze śmietaną a białko jakieś? miąsko/rybka, coś za lekki obiadek wydaje mi się
kufel koktajlu truskawkowego na maślance, dosłodzony miodem
P. pewnie z kilo truskawek, i 200g nieobranych fistachów ok
K. sałatka z kurczaka, sałaty, pomidorków, szczypiorku i majonezu, ciężki razowiec z masłem szyneczką i pomidorkiem ale 2 kromeczki prawda?
Po. truskawki
|
Mało coś wydaje mi się hm? zwiększaj, zwiększaj
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------
Cytat:
Napisane przez airwaves
grzeczna Ola ładnie je
dawno mnie nie było,
czas powrócić na dobrą drogę ^^ oo witam z powrotem 
U.
Śn; 2 kromki sojowego z; presidentem rzodkiewkowym,pomidorem i rzodkiewkami
poledwica z indyka,pomidorem i ogorem malosolnym
kawa z mlekiem
magnum gold ładnie
godzina rowerka, 8min abs, arms i cos jeszcze chyba
2śn; placek owsiany z musem z truskawek ok
Ob; piers z indyka w jakieś potrawce z papryką i czymś, minimarchewki ryżu mi brakuje, jak potrawka to tylko z ryżem
P; twarożek domowy, truskawki, nerkowce ok
ok godziny jazdy na rolkach do koleżanki
kawałek "kopca kreta", kawa z mlekiem
powrót na rolkach do domu
K; jajecznica ze szpinakiem- dużo, sałatka z no ok, choć kromeczka by się przydała, ale czytałam, starych bułek też nie lubie pomidorów,sałaty,rzodkiew ek i czegoś tam jeszcze
później impreza, tańce hulańce, dużo wódki z cola i wódki ze spiretem
|
Ale ruch to nie z przymusu tak? bo jak z przymusu to wiesz
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------
Cytat:
Napisane przez znikajac
ogółem może być  ale dużo spaliłaś z tego  mam nadzieję, że ćwiczenia to tak nie w celu spalenia kcal, a z przyjemnośći hm?  jak waga?
U pt. " przeziębiłam się, nie mam w domu masła, niedobrze mi i chyba jem z rozsądku"
brzydkie Ś( nie miałam apetytu ani siły,więc zjadłam na czego widok ślinka mi pociekła ); lu go kakaowe 50g, kiwi, 0,5 paska Milki Triolade; zielona herbata , kawa z mlekiem
IIŚ; grahamka z tostera z serem topionym tost, ketchupem, rzodkiewką i ogórkiem
O; zupa ryżowa-duża miska, z duuużą ilością ryżu i jakimiś mikroskopijnymi warzywkami...
0,5 paska czekolady jw
P; danonek mega truskawkowy, garść pistacji; 0,5 paska czekolady jw
K; grahamka;
1 z serem topionym do smarowania gouda i połową dużego pomidora,
2 z chrzanem, rzodkiewką i ogórkiem, odrobiną ketchupu i ponoć musztardą;
kawałek kalarepki
po; 3 cukierki wiśniowe z witaminą C 
i może coś jeszcze będzie, jak mamusia ze sklepu wróci...
|
No rozumiem gorszy dzień, ale jadłospis nie podoba mi się. Urozmaić trochę. Może na kolację sałatkę warzywną z tuńczykiem/łososiem i oliwą/majonezem i do tego grahameczka z masłem z tostera, jakieś jajka jedz, ryby, mięso, prawie w ogóle białka nie jesz, mało nnkt, owoców, warzyw.... Masz sporo do dopracowania 
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------
Cytat:
Napisane przez warrior_mortal
no to może moje dzisiejsze U  :
I: a'la owsianka- 2łychy płatków górskich, 1 łyżeczką otrąb, 1 łyżeczka słonecznika, mała brzoskwinka i serek wiejski 200g; kromka razowca z masłem roślinnym, pl. szynki konserwowej i pekinką + herbata zielona
bożesz ty mój najadasz się owsianką z 2 łyżek zgotuj sobie owsianę z 4-5 kopiastych łych na mleku do tego co najmniej garść (a nie łyżeczkę, no proszę cię) orzechów, solidną porcję świeżych i suszonych owoców(a nie małą brzoskwinię), jakieś przyprawy (kakao, cynamon,miód) niech to będzie micha gęstej owsiany na solidne śniadanie
II: grahama (ok. 70g.) z masłem, serem żółtym, pomidorem, natką i szczypiorkiem a tutaj dorzuć do bułki, wędlinę, jajko, trochę majonezu i nie bój się zjeść całego pomidora, kilku rzodkiewek, niech to będzie wypasiona kanapka
III: krucha babka z jabłkiem do tego owoc
IV: miseczka zupy kalafiorowo-marchewkowej (pyyyszkaaa!  ) gołąbek z mielonym mięsem z indyka i 'tloskę' ziemniaczków + herbata zielona a czemu tylko miseczka? talerz powinien być, gołąbek rozumiem duży był... i czemu troszkę zimniaków solidna porcja!! To jest obiad!!
V: kroma pełnoziarnistego razowego (ta 70g.) maźnięta masłem roślinnym, obłożona coś a'la tatarem z łososia (łosoś wędzony sałatkowy z cebulką) sałatą lodową; ogórek małosolny + herbata zielona 2 kromki
i standardowo ślicznie proszę o ocenkę  
|
Jakościowo ładnie, ale powiedz szczerze najadasz się tym, jakoś wątpię. Porcje są malutkie. Tu łyżeczka tam plasterek tu malutka brzoskwinka, plasterek. Weź zasznij jeść normalne porcje jedzenia. Nie żałuj dodatków do owsianki czy kanapek. Ogólnie widać, że boisz się jeść.
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------
Cytat:
Napisane przez innyrytm
Wczorajsze P
śniadanie; dwie kromki chleba ze słonecznikiem;z masłem( fu,ale musiałam zjeść bo mama kanapki robiła )serem żółtym i warzywami( ogórek,pomidor, sałata,rzodkiewka) ;z pasztetem z indyka i ogórkiem; jabłkoo; ok 200ml mleka + dwie garście płatków kukurydzianych; herbata .
2 śniadanie; 150g serka waniliowego tutti + kilka łych jogurtu naturalnego + garść rodzynek+ garść orzechów ziemnych+ kilka łyżek dżemu brzoskwiniowego + kilka łyżeczek miodu; miseczka truskawek; dwie krówki.
obiad; duuży mielony smażony na tłuszczu z pieczarkami i cebulką ; surówka(moja ulubiona) z marchewki i groszku smażona na b. dużej ilości masła ( wtedy wychodzi przepyszna) + kilka ziemniaków(starych)
deser; lody bakaliowee( ok 2 gałki ); dwa gofry z cukrem pudrem.
podwieczorek; zupa mleczna z makaronem ( talerz mleka + szklanka makaronu świderki ) 3 wafelki kakaowe w polewie czekoladowej.
kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z masłem;/ serem żółtym i warzywami; z wieśniakiem i szczypiorkiem;jabłkoo; 2 garści orzechów ziemnych;kilka krówek; herbata.
-30 min hula hop.
po kręceniu hula hopem; sałatka warzywna - miska ( sałata, rzodkiewka,pomidor, ogórek, szczypior + kilka łych jogurtu naturalnego) miska truskawek; dwa paski czekolady z nadzieniem truskawkowym.
Mam nadzieje że jest lepiej
Oczywiście do oceny.
|
No lepiej, oczywiście jeżeli nie wiedziałaś tego wszystkiego rano
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------
Utrzyanie 
Śniadanie: owsiana: 4 kopiaste łychy owsianych górskich, łyżeczka otrąb, szklanka mleka z garścią (5-6) daktyli, garścią nerkowców, łychą wiórek kokosowych, łyżeczką miodu, kawałkiem wanili i wkrojonymi truskawkami --> moja śniadaniowa micha
wycieczka rowerowa
Obiad: 2 jajka sadzone z ketchupem i natką, 3 średnie ziemniaki z koprem, parowany brokuł z masłem
Podwieczorek: blok bakaliowy eko 45g, kubek (ok. 350ml ) ciepłego mleka z miodem, miseczka czereśni
pielenie warzywek
Kolacja (właśnie w przygotowaniach): sałatka: brokuł, marchewa, kalafior, natka, ogórek konserwowy,kukurydza, kawałek czerwonej papryki, 2 plastry łososia wędzonego, curry, odrobina musztardy, łyżka majonezu a do tego piętka ciężkiego razowca (ok 60g) przytostowana taka na sucho, kubek zielonej herbatki z cytryną
i ocenka?
|