Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dostaję szału.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-19, 22:04   #9
pigula1990
Zadomowienie

Dot.: Dostaję szału.

Ehh ciezka sprawa, szczegolnie, ze nie mozesz znalezc pracy. Bo gdyby praca byla, to wszystko sie da:/ Sama studiuje dziennie, zaocznie, pracuje, sama place za studia zaoczne (wiadomo- platne), do tego za mieszkanie, rachunki itp. Od roku rodzice juz nie loza na moje utrzymanie. Ale to tylko dlatego, ze znalazlam naprawde dobra, dobrze platna prace z elastycznym grafikiem.

Najlepsza praca dla studentow to telemarketing- naprawde- duze pieniadze, przychodzisz kiedy chcesz (wiec mozna dopasowac do zajec), mozna wyrobic i podstawe i premie, wiec zarobilabys ta nadwyzke ktorej nie chca Ci dawac.

Drugi sposob: moze powiedz im, ze zostajesz w tym samym mieszkaniu, niech daja Ci tyle ile dotychczas, a Ty ze wszystkich sil staraj sie cokolwiek znalezc- ulotki, wlasnie ten wspomniany przeze mnie telemarketing, jesli dobrze piszesz (a widac, ze pioro dosc lekkie ) to moze pisz ogloszenia odnosnie pisania roznych prac- nawet za symboliczne 15 zl, jak napiszesz wmiesiacu 10 prac juz masz potrzebne 150 zł.

Moi rodzice- podobnie jak Twoi, zgodzili sie na moje studia pod warunkiem, ze bede dojezdzac (dawaliby mi na bilet- ale to 100 km jazdy pociagiem, ok 1,5 h- no way!). Czasami warto wziasc sprawy w swoje rece.

I nie mowie tu o odcieciu sie od rodziny, bo ja z moja mam dosc normalne, hmmm no moze neutralne stosunki. Ale podaj im jakies warunki: tak jak mowilam- daja tyle ile dawali, a reszte uzbierasz.

Proponuje tez ogloszenia na gumtree, wlasnie z pisaniem prac, tlumaczeniem itp. Sama w ten sposob sobie sporo dorobilam

pigula1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując