2010-06-19, 22:58
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Michaelowa Nibylandia XLII - Show me Your teeth!!
Cytat:
Napisane przez girlonthebridge
z tym czarnobylem to takie pierdzielenie, dokument obejrzałam że wybuch tej elektrowni to ściema była
|

Do dziś pamiętam lekcję fizyki w gimnazjum, na której nasz cudowny fizyk - uwielbiałam faceta, ciągle robił jakies jaja na zajęciach, ale wiedzę ma dużą, aktualnie pisze podręczniki i ponoc palma mu z tego powodu odbiła...ale do rzeczy...
W Czarnobylu po wybuchu elektrowni ilość napromieniowania było dużo razy mniejsza niż ludzie w Indiach maja na codzień...pamiętam, że użył jakichś liczb, miar...i w Indiach było to 300 czegoś...a w Czarnobylu właśnie nie pamiętam 20? No, ale nawet jak 50...<bo to tego typu różnica była> to ściema na resorach 
Co jak co, ale rzez Czarnobyl nasz kraj jest bezatomową wyspą w Europie i kopiemy energię z tego beznadziejnego węgla, ale to już temat na inną dyskusję 
Gronia ja se może kiedyś ten dokument na necie poszukam na pewno jest 
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------
A z rakiem to racja...efekt przede wszystkim tego, że żyjemy coraz dłużej...i w coraz gorszych warunkach środowiskowych - przede wszystkim otaczająca nas chemia.
A kiedyś raka nie było...bo ludzie umierali w wieku 40 lat na gruźlicę...ot cała filozofia.
|
|
|