Dot.: Powiększone serce płodu ;(
Już jestem po badaniach. Cukrzycy nie mam, jest niewielkie obniżenie białka w moczu, a puchne i mam ciśnienie bo za mało odpoczywam. Po dwóch dniach odpoczynku w szpitalu wszystko się wyciszyło. I to tyle na temat mnie.
Dziś zrobiono USG, ordynator dokładnie obejrzał serce i jest nadal czterojamowe o budowie prawidłowej, wciąż jednak sporo powiększone ;(
Pytał, czy były u nas w rodzinie wady serca, ale nie. Pierwsza córka też jest zdrowa.
Zastanawia się, jakie jeszcze badania może w tym kierunku zrobić. Jutro mam jechac do specjalistycznej kliniki wojewódzkiej...
Nie cierpię sytuacji, w których nic nie wiadomo...
Jeśli ktos zna podobny, tajemniczy przypadek - napiszcie koniecznie!
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------
Patrzcie co znalazłam:
"Justyna D, 2008-02-11 10:40:32 (IP: 90.129.***)Droga kolezanko ja tez mam ten problem lecz ja jestem w 35 tygodniu ciąży i byłam na usg i dowiedziałam sie ze mój synek ma powiekszone serduszko które szybciej sie rozwineło i jest lekko przsuniete w lewa strone i mam jechać do specjalistycznej poradni ECHO-MED do Wrocławia na badanie płodu echoultrasonograficzne nie wiem czego mam sie spodziewać lecz jestem nastawiona negatywnie bo nie wiem czy mojemu synkowi w czasie ciąży pomogą bo za trzy tygodnie mam cesarke a co bedzie po urodzeniu to nie wiem.
~Justyna D, 2008-02-17 11:34:58 (IP: 90.129.***)Witam byłam w ECHO -MED jestem w 36 tygodniu ciąży i Pani kardiolog postawila diagnoze mojego maluszka nieprawidłowy obraz obecnych jam serca i dobrych naczyn ,koniecznie musze rodzic pod kontrola kardiologów we Wroclawiu raczej mój maluszek nie ma szans na przerzycie jeszcze przez dwa tygodnie bede go nosic pod serduszkiem a potem juz nie bo mam cięcie cesarskie zachecam wszystkie ciężarne kobiety o robienie badań prenatalnych w czasie ciąży po 20 tygodniu wtedy jest szansa na przeżycie waszych maleństw"
...
|