Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Buciki ślubne
Wątek: Buciki ślubne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-06-07, 08:31   #273
katrina
Rozeznanie

GG do katrina
Dot.: Buciki ślubne

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka
margo80,
W niektórych salonch jest mozliwość obciągniecia butków tym samym materiałem z którego uszyta jest sukienka , i wtedy nie ma problemu z dobieraniem odcienia butków.
Opiszę moje doświadczenie z tą usługą. Raczej próbę. Ponieważ mam sukienkę różową, a skrzanych butów w odpowiednim fasonie i odcieniu nie udało mi się znaleźć, poszłam do Krakowa do salonu butów ślubnych i wieczorowych Graf. Przy pierwszej wizycie panie mówiły oczywiście oczywiście, proszę przynieść materiał, bla bla bla, z trudem dobrałam fason (same szpilki ze szpicem! koszmar) - obcas ok.5cm i czubki kwadratowe (nie można powiedzieć, żeby byli na czasie z fasonami, ale trudno), powiedziano mi cenę 200zł. Trochę dużo moim zdaniem za buty nie-skórzane, ale nic. Przy drugiej wizycie panie zaczęły mnie dość agresywnie namawiać na zamówienie jeszcze torebki do tych butów (na cholerę mi torebka do sukni ślubnej? nie mówiąc o tym, że za tandetną torebeczkę zapłaciłabym 110zł!!!). Przy trzeciej wizycie (kiedy chciałam zapytać, kiedy dokładnie przynieść materiał) klimat się diametralnie zmienił - najpierw usłyszałam że cena 350zł (!!!!), potem że obicie butów moim materiałem zrobią "na moją odpowiedzialność" - kiedy dopytałam się co to oznacza, okazało się że daję im materiał, płacę 350 z góry, a potem na 2 tygodnie przed ślubem odbieram buty, i jeśli są jakieś wady (podobno przy materiałach "własnych" zdarzają się marszczenia materiału, przebicia kleju itp.) nie ma żadnych zwrotów ani reklamacji, koniec pieśni, oni mają kasę, ja nie mam butów. I że lepiej by bylo, jakbym sobie wybrała materiał z ich katalogu - dodam, że różów było raptem 4, żaden nie pasujący, a wzory i materiały wszystkie tandetne. Zważywszy na: jakość butów, cenę, wybór fasonów i poziom obsługi, zrezygnowałam z tego pomysłu i musiałam zmienić koncepcję sukni - wprowadzić białe dodatki - żeby móc kupić białe skórzane z Ryłko (za niecałe 200zł) - tu też mam problem z wyborem, ale to inna sprawa. Ogólnie jestem zniesmaczona wyborem butów ślubnych w naszym kraju.
katrina jest offline Zgłoś do moderatora