Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wegetariańskie to i owo :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-05-19, 13:41   #99
sarenka
Zakorzenienie

Re: Wegetarjanizm ----tylko jedno pytanie

> całuje nawet mięsozerców pa.

nawet?

mnie jedyne co denerwuje u wegetarian - to totalny brak tolerancji. oczywiście wypominam go tym, którzy takowym brakiem się wykazują nie stawiam znaku równości pomiędzy wyrazami "wegetarianin" i "nietolerancja"

niektórym wydaje się, że są nadludźmi, którzy łaskawie obcują z tępawymi mięsożercami. [nie czynię tu wycieczek osobistych do ku autorce słów, komentuję fakt]

jak sobie przypomnę moją kolezankę z L.O., która na wycieczce obrzydzała w bardzo niekulturalny sposób jedzienie innym uczestnikom [dość brutalnie] to jakoś nie mogę powiązać ze sobą faktu miłości do zwierząt i nienawiści do własnego gatunku.

> Jesli oblewaja to futra nie ludzi.

nie pozwalają innym żyć ICH życiem, kierować się ICH wartościami. te futra są NA ludziach - oblewając kwasem czy farbą olejną atakują ŻYWYCH LUDZI. nie wpadłabym na to, aby wydzierać ludziom z rąk plastikowe torby rozsypując i niszcząc ich zakupy - dlatego, że preferuję te z makulatury, które nie niszczą środowiska. takie zachowanie wzbudza raczej NIECHĘĆ do oponentów niż UCZY ich 'naszej religii'

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując