2010-06-20, 14:23
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: konto w banku
Ja mam w mBanku i jestem baardzo zadowolona
Wszystko za darmo jest .. łącznie z kartą.. nie ma opłaty za korzystanie z karty czy warunków jak w innych bankach, że np .. jak zapłacisz 100 zl kartą to bezpłatnie..
W mBanku totalnie nie ma warunków
Przelewy bezpłatne, prowadzenie konta bezpłatne, karta bezpłatna 
Do tego jak masz możliwość odłożenia jakiejś kasy to masz konto oszczędnościowe oprocentowane 3,25 % chyba .. ale pewna nie jestem .. to się co jakiś czas zmienia.. wiadomo.. kapitalizacja miesięczna. Jedna wyplata z tego oszczędnościowego w miesiącu bezpłatna 
Konto można założyć przez internet , ale ja wolałam osobiście.. Pojechałam do Centrum Handlowego , w którym jest mKiosk i tam zaklada się konto 
Po przyjeździe do domu już można przez internet sobie wejść na swoje konto ale karta przychodzi do domu pocztą po jakims czasie.. PIN ustala się samemu przez internet 
Kilka lat temu miałam w ING Banku Śląskim konto studenckie z Lwem .. niby bezpłatne ale karta 2 zł miesięcznie chyba, ze zaplacę miesięcznie 100 zł kartą :/
Później zauważyłam, że zaczęło mi pobierać 4 zl zamiast 2 :/ poszukałam sama , bo informacji od nich nie dostałam żadnych i znalazłam, ze wprowadzona została opłata za prowadzenie konta kolejne 2 zl :/ Wtedy powiedziałam dość .. i przeszłam do mBanku .. teraz 'oszczędzam' te 4 zl miesięcznie.. co jak co ale to dla studenta dużo .. przez rok prawie 50 zł :/ A ja wolę sama co roku .. np na święta wydać sobie 50 zł
|
|
|