Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Psychiatra- cz 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-20, 16:15   #97
Anatomia
Rozeznanie

Dot.: Psychiatra- cz 3

Cytat:
Napisane przez euphoriall Pokaż wiadomość
Przeżyłam to spotkanie. Było nawet całkiem miło. Dziewczyna sympatyczna ale strasznie znerwicowana. Śmiałyśmy się, że obie tak strasznie bałyśmy się ze sobą zobaczyć (ona ma fobie społeczną) i nie wiedziałyśmy o czym będziemy rozmawiać, a co będzie jak każda z nas będzie się bała odezwać. Nawet nie miałam przy niej żadnych lęków, czułam się swobodnie.

Martwi mnie natomiast fakt, że chyba straciłam jedną koleżankę. Ostatnim razem jak się z nią spotkałam miałam straszny atak - że ona mnie sprawdza, że wszystko co powiem to wykorzysta przeciwko mnie. Boję się jej, chyba już się z nią nie zobaczę. Ale z drugiej strony mi trochę szkoda tej znajomości bo bardzo fajnie mi się z nią rozmawiało. Tylko że ten lęk jest tak silny.
Widzisz, najczęściej tak jest że jak się już gdzieś pójdzie to okazuje się że strach był nieuzasadniony i jest fajnie

A z tą drugą koleżanką to może jeszcze poczekaj, może zrób chwilową przerwę w kontaktach, a później ten lęk się osłabi? Nie masz racjonalnych powodów żeby tak o niej myśleć, nie? Spróbuj sobie to może jakoś przetłumaczyć, chociaż wiem że to trudne...

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora