Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-20, 20:52   #3480
missines
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Dzisiaj przy niedzieli widzę, że nam wszystkim się na słodkości wzięło. Biszkopcik z rabarbarem i różą to moje pierwsze inne ciasto na Dukanie niż serniczek, który stał się nieodłącznym daniem odchudzającym na PP.
A jeśli chodzi o serniczek....
Ja słodzika zawsze sypię na oko, ale raczej mnie niż za dużo. Jeśli potem w smaku jest za mało słodki i nie satysfakcjonuje moich spragnionych słodyczy kubków smakowych, polewam go słodką nutelką, która dopełnia symfonii smaku....
No i nie używam skrobi do serniczka, za to dodaję lekko zmielonych otrąb....
LyraBea ale smakowite zdjęcie.....serniczek polany nutellą
Zaczyna gryźć uchwyt od lodówki, zeby nie zjeść tej resztki, która została na jutro!!!!

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
Mi on wogóle nie wyszedł. Zrobiłam dokładnie jak w przepisie i co? Po czasie wyjęłam, poczekałam, przekroiłam a tu mi ciasto sie wylewa ze środka kompletnie nie wypieczone!!! Porażka! Cóż, wsadziłam spowrotem do piekarnika i dopiekam, nie wiem w sumie co z tego wyjdzie teraz. Szkoda mi tylko produktów zmarnowanych
aggie30 ja wzięłam poprawkę na swój piekarnik, nigdy nie piekę tak jak podana jest temperatura w przepisach.....w moim przypadku serniczek wyszedł na termoobiegu 150 stopni przez 1h.

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
2. moje mega odkrycie i spelnienie marzen, zeby mleko w proszku bylo w malych saszetkach na raz... patrze w Kauflandzie i są! (czarownice tak maja, ze jak o czyms pomysla, to sie spelnia ) za 0,59zł za saszetkę, w której jest dokładnie 4 dopuszczalne łyzki
O jeżu! To mega odkrycie!!!!!! Ja też chcę!!!!
Bo duże opakowanie to pokusa nie do odparcia, u mnie zniknęło z zastraszającym tempie. A taka saszetka miodzio!!!
Ale nie ma u mnie Kauflanda wrrr

anka1111111 gratulacje!!! Buzia promienna, trzymaj się cieplutko!

missines jest offline Zgłoś do moderatora