2010-06-20, 20:52
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
Napisane przez LyraBea
Dzisiaj przy niedzieli widzę, że nam wszystkim się na słodkości wzięło. Biszkopcik z rabarbarem i różą to moje pierwsze inne ciasto na Dukanie niż serniczek, który stał się nieodłącznym daniem odchudzającym na PP.
A jeśli chodzi o serniczek....
Ja słodzika zawsze sypię na oko, ale raczej mnie niż za dużo. Jeśli potem w smaku jest za mało słodki i nie satysfakcjonuje moich spragnionych słodyczy kubków smakowych, polewam go słodką nutelką, która dopełnia symfonii smaku....
No i nie używam skrobi do serniczka, za to dodaję lekko zmielonych otrąb.... 
|
LyraBea ale smakowite zdjęcie.....serniczek polany nutellą   
Zaczyna gryźć uchwyt od lodówki, zeby nie zjeść tej resztki, która została na jutro!!!!
Cytat:
Napisane przez aggie30
Mi on wogóle nie wyszedł. Zrobiłam dokładnie jak w przepisie i co? Po czasie wyjęłam, poczekałam, przekroiłam a tu mi ciasto sie wylewa ze środka kompletnie nie wypieczone!!! Porażka! Cóż, wsadziłam spowrotem do piekarnika i dopiekam, nie wiem w sumie co z tego wyjdzie teraz. Szkoda mi tylko produktów zmarnowanych
|
aggie30 ja wzięłam poprawkę na swój piekarnik, nigdy nie piekę tak jak podana jest temperatura w przepisach.....w moim przypadku serniczek wyszedł na termoobiegu 150 stopni przez 1h.
Cytat:
Napisane przez czarownica3006
2. moje mega odkrycie i spelnienie marzen, zeby mleko w proszku bylo w malych saszetkach na raz... patrze w Kauflandzie i są! (czarownice tak maja, ze jak o czyms pomysla, to sie spelnia  ) za 0,59zł za saszetkę, w której jest dokładnie 4 dopuszczalne łyzki 
|
O jeżu! To mega odkrycie!!!!!! Ja też chcę!!!!
Bo duże opakowanie to pokusa nie do odparcia, u mnie zniknęło z zastraszającym tempie. A taka saszetka miodzio!!!
Ale nie ma u mnie Kauflanda wrrr
anka1111111 gratulacje!!! Buzia promienna, trzymaj się cieplutko!