Dot.: on nie chce ślubu kościelnego :/
a dlaczego uważasz ślub cywilny za gorszy ? bo nie rozumiem.. ślub jak ślub.. nie każdy jest wierzący i nie każdy czuje się na tyle dojrzały aby przyjąć sakrament małżeństwa - bo tylko tym różni się ślub cywilny od kościelnego, co do wesela można je zarówno zorganizować po ślubie cywilnym jak i kościelnym, a skoro Twój TZ nie chce czy też nie ma pieniędzy na organzację dużej imprezy to może lepiej porozmawiać i dojść do jakiegoś kompromisu niż rozpaczać bo " kpleżanki tak mają"..
ja tez na początku chciałam wilkie weselicho na 150 osób, ale jak wysłuchałam argumentów TZa to dotarło do mnie, że fizycznie nie jesteśmy w stanie uzbierać takich pieniędzy a po 2 nie warto robić imprezy na pokaz skoro można pieniądze przeznaczyć na lepszy start po ślubie... (nie twierdzę tu że chciałam wesele napokaz to tylko taki przykład)
zastanów się jeszcze raz nad swoim problemem i porozmawiaj szczerze z TŻem 
a tak wogóle masz pretensje do TŻa, że nie chce z dyplomem pracować fizycznie, a jaki Ty miałabyś wkład w to wesele jeśli można wiedzieć? wiesz czasem pod wpływem emocji nie zauważa się niektórych rzeczy
Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2010-06-20 o 20:51
|