Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wypłaty
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 21:12   #1070
justysia171
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
zmywarka to wiadomo, ale kiedyś jak już będę miała swój domek

w mieszkaniu w którym będę mam meble i lodówkę, tylko kuchenkę tam trzeba wrzucić, bo ta 30letnia stwarza zagrożenie :P

Bardziej mi chodziło o akcesoria.
Wszystko zależy od tego jak często gotujesz i co.
Mój Tż uwielbia gotować, ciągle próbuje coś nowego itp. itd. więc mamy różne rzeczy typu pędzelki, przesiewacze do mąki, różnego rodzaju łopatki, młynek do przypraw,wagi kuchennę itd.
Jeżeli chodzi o talerze to mamy komplet po 8 sztuk na zupę,2 danie,deserowe(do tego mamy jakieś "specjalne" talerze na ciastka,ciasto), miski (takie mniejsze na zupę czy np. orzeszki itp) + typowy komplet do kawy filiżanki+talerze też 8 sztuk, do tego szklanek i kubków po jakieś 30 sztuk bo ciągle dokupujemy (nie wiem czemu), kieliszki do wina,wódki,pojemniki na przyprawy, na mąkę, herbatę itp., sztućcy mamy 2 komplety po 8 sztuk, patelni,garnków to masa (ale jak wspomniałam Tżt lubi gotować i uwielbia zakupy do kuchni), jakieś formy,tarty,pojemniki próżniowe,miarkę,dzbanek na przegotowaną wodę, podstawki pod garnki.
Generalnie dużo by wymieniać,znajomi się z nas śmieją, że w wieku 25 lat mamy tak wyposażoną kuchnię jak ich rodzice w wieku 50 lat
Polecam też maszynę wielofunkcyjną, która spełnia rolę miksera, rozdrabniacza itd., toster i mikrofalę.
Ekspres do kawy mamy, bo dostaliśmy w prezencie ale używamy raz na ruski rok
Teraz jeszcze czaimy się na grilla (bo uwielbiamy ryby z grilla).

Edytowane przez justysia171
Czas edycji: 2010-06-20 o 21:13
justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora