2006-06-07, 11:56
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grupa Wsparcia Puszystych/pulnych Wizażanek :)
Kochane chciałabym napisać pare słów od siebie specjalnie dla was!
Nigdy nie uważałam, że puszysta kobietka jest w czyms gorsza od tej szczupłej, ale wiem, ze osoby puszyte maja więcej kompleksów, a szkoda!
Na roku w swojej grupie mam jedną bardzo puszyta babke fryzjerkę, co tu duzo gadac, jest ogromna! Ale kurcze nie wiecie jaka zadbana kobitka i cholernie fajna i miła!
Jest fryzjerką, ma krótkie włosy, zawsze wnienagannym stanie, paznokcie super, cera jak z reklamy, ładny makijaz, ubrana tez zawsze fajnie, pomimo że jest większa szaleje z kolorami .
Tu mi sie nasówa taka refleksja- te wszytkie szczupłe panienki, co myslą, ze są takie piekne i krytykują te większe, niech popatrzą na siebie!
Są 100 razy mniej zadbane od mojej koleżanki z roku, moga jej jedynie pozazdrościć tak dobrego stylu, sposobu bycia i charakteru!
Nie ważne czy jestesmy małe czy ciut większe, ważne abyśmy szanowały innych bez wzgledu na wagę i dbały o siebie!
Nie ma sensu zazdroscic głupim malowanym lalom, albo tym wyglądającym jak modelki! Na gazety tez nie zwracajmy uwagi- Photoshop!
Kochane jestescie fajne kobitki, w mojej rodzinie jest np duzo tęższych pań i z tego co zauważyłam, to pulchne osoby są jakies takie bardziej miłe i fajniejsze, niz te co wiecznie chcą wyglądać jak modlki i wyglądaja jak anorksja!
Pozdrowionka!
|