Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lutowo-marcowe mamusie 2007
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-06-07, 11:57   #18
Meme
Zadomowienie

GG do Meme
Dot.: Lutowe mamusie 2007

Chomiczku, gratuluję ci i cieszę sie ze z Twojego szczęścia!Super, ze dzidza ma sie dobzre, ze serduszko bije! Jesli chodzi o twoje pytania dot. leków na podtrzymanie, to sie tym nie pzrejmuj, ja też brałam. Wcześniej miałam ciaże pozamaciczną, ale lekarka mi powiedział, ze pzrepisuje mi Duphaston raz ze zgledu na to, a dwa, ze w dzisiejszych czasch trudno czasem donosic ciażę, czyli tak profilaktycznie. Przestałam brać jakoś w 3 mies.,takze naprawdę sietym nie martw, dzidzi nic bedzie, lepiej zresztą dmuchac na zimne.

Jesli chodzi o częstotliwosć wizyt, ja chodziłam do prywatniej lekarki, jak jeszcze nie byłam na L4, to co jakis miesiac, a jak juz byłam to szłam wtedy gdy mi sie kończyło, czyli co 3tyg. Co sie tyczy USG, to na początku lekarka robiła mi chyba 2-3x, potem od ok 20tyg, czyli po tzw, USG połówkowym juz tylko chyba 2-3 razy. Ale wiem że niektórzy lekarze robia tylko 3-4 usg pzrez całe 9 mies. zależy od lekarza. A ja, jak jeszcze ładnie poprosiłam, to mi ginka robiła dodatkowo. W kazdym razie sama od siebie robiła mi usg moze 6x,może wiecej, to wszystko zależy też od tego co wychodzi podczaas normalnego badania, bo jak jej sie cos np. nie spodobało, to wtedy dodtakowo robiła mi usg.

Troszke nie rozumiem pytania o "chodzenie do lekarz prowadzącego". Rozumiem, ze usg, robiłaś u innego lekarza.a do gina chodzisz jeszcze innego. Najlepiej dla ciebie by było gdybys znalazła sobie gina/kę od razu z usg w gabinecie. oszczędzisz czas. Ale to juz oczywiscie twoja decyzja. Myślę ,że raczej każdy ginekolog majacy swoja praktyke ma swoje usg.

Jeszcze raz ci gratuluje i trzymam kciuki za wasze maleństwo! Szkoda ,ze nie będziesz lutowa!

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora