Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Historia Biżuterii
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-20, 23:02   #8
sztuka_przenosna
Przyczajenie

Dot.: Historia Biżuterii

Hej, ostatnio mam mniej czasu dlatego watek historyczny troszkę ucichł. powiem jednak w tajemnicy że powstaje coś na temat filigranu i już niebawem będzie opublikowane.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ollccia Pokaż wiadomość
Ja również na bloga zaglądam baaaardzo chętnie, bo prawdziwe cuda-niewidy można tam znaleźć Ale przyznam szczerze, że najchętniej podczytuję posty historyczne, a ponieważ od niedawna sama bawię się zamierzchłą techniką zaplatania ogniwek, chciałam zapytać, czy udałoby się umieścić na blogu post z biżuterią chain? Mam takie dziwne wrażenie, że niewielu ludzi orientuje się, że ogniwkowe sploty pojawiające się coraz częściej w galeriach swoimi początkami sięgają do czasów Wikingów, że o zbrojach rzymskich legionistów i kolczugach średniowiecznych rycerzy nie wspomnę Sama bardzo chętnie zgłębiłabym wiedzę na ten temat, ale sieć nie jest specjalnie bogata w tego typu biżuteryjne powiązania z zamierzchłymi epokami Magazynów poświęconych ogniwkom też jak na lekarstwo niestety... Więc jeżeli byłaby taka możliwość, to będę pierwsza czytająca
O biżuterii Wikingów na pewno coś napiszę ale jeszcze chwilę trzeba poczekać. Proponuję sprawdzić na http://historycy.org/ czy ktoś nie pisał o technikach spajania ogniwek w kolczugach. Wtedy można rozwinąć wątek.
Ja też poszukam informacji. Jeśli znajdę to dam znać.
sztuka_przenosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując