2010-06-20, 22:06
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
Napisane przez kasiencja
a ja dziś się uczę, kurczę, w przyszłym tygodniu jeszcze 3 egzaminy, w poniedziałek 28 jeszcze jeden, a tu 29 trzeba się wynieść i co gorsza posprzątać  a sprzątania to będzie, że hoho.
|
Ja na szczęście sesję mam za sobą teraz tylko napisać pracę, zrobić prezentację i obrona. pisanie pracy idzie mi jak po grudzie, ksiązki lezą i zbierają kurz . Potrzebuje solidngo kopa 
Cytat:
Napisane przez mikia20
Może zarzucę temat... bo nudno... jestem na etapie planowania kuchni i wyposażania jej. I tu pytanie - bez czego się nie możecie obejść, a co Wam się zbędne wydaje?
Wiadomo że AGD - lodówka, kuchenka. Ale np. ile macie talerzy, sztućców na dwie osoby? W jakich garnkach gotujecie?
A drobne AGD? Np. ekspres do kawy?
|
Na poczatku miałam jakiś marketowy zestaw talerzy na 6 osób i wystarczylo do codziennego użytku ale teraz po kilku latach
doświadczeń polecam kupić zestaw na 12 osob bo jak przyjdą znajomi to zawsze skorupek za malo i nie ładnie wyglada kazdy talerz z innej parafii .
Wszystkie łopatki ,tarki ,obieraczki, nozyki do pizzy i takie tam duperele można kupic w sklepach "wszystko po 5 zł " Ja mam kilka takich i nie odbiegaja jakoscią od innych. Sztućce zakupiłam w zestawie na 12 osób z Berghoffa i są Ok juz ponad trzy lata ich używam i służą mi dobrze. Garnki ma z Ikei, napaliłam sie na takie śliczniunie z grubym dnem i wyglądają jak kula ale są mało praktyczne jak trzeba odlać ziemniaki to pokrywa wylata i jest do . Jeżeli już Ikea to z plastikowymi uchwytami, przynajmniej łapek nie poparzysz 
Cytat:
Napisane przez aako
kochana koniecznie zmywarke, zrob sobie na nia miejsce.
My nie mamy miejsca na zmywarke - zmywanie to nasz koszmar. Ale juz niedlugo juz niedlugo i normalnie w ścianie zrobie dziure a zmywarka sie zmiesci.
|
Dokładnie bo przez to cholerne zmywanie już w 2 razy w tym tygodniu były "ciche dni" Ja lubie zmywać , ale diabli mnie biorą ,jak robie to tylko ja .
Cytat:
Napisane przez aako
o właśne -macie filtr do wody ? jestescie zadowolone z jakości wody??
|
Planowałam zakup, ale nie mam już gdzie tego ustrojstwa ułożyć
|
|
|