Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prawie czterdziecha potrzebuje pomocy.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-20, 23:35   #10
rockandrollqueen
Zadomowienie

Dot.: Prawie czterdziecha potrzebuje pomocy.

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Witaj Przede wszystkim, przesadzasz z tą nadwagą! Wydaje mi się, że wystarczy zrzucić tylko kilka kg i będzie super. Nie musisz katować się dietami, ze sprawdzonych wśród moich znajomych mogę polecić: ostatni posiłek o 18, odstawienie ziemniaków, białego pieczywa, makaronu, ograniczenie mięsa. Do tego kilka lekkich ćwiczeń i powinno pójść gładko. Zarówno w kwestii żywieniowej jak i ćwiczeń Wizaż ma specjalne podfora i wystarczy tylko poczytać
W tej kwestii radziłabym się najpierw zapoznać z wątkami podwieszonymi na dietetyce. Chociażby 10 przykazań zdrowego żywienia, a dopiero poźniej doradzać.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668

Niejedzenie po 18 to mit - niby czemu nie można jeść po tej godzinie, żołądek już nie pracuje? W ten sposób można sobie tylko rozlegulować metabolizm(co później może spowodować efekt jojo). Aby podkręcić metabolizm powinno się jeść regularne posiłki co 2-3 godziny, więc i kolacja powinna być 2-3 h przed snem. Czysto białkowa może być nawet tuż przed położeniem się spać.
Niby czemu ograniczać mięso? Każdy posiłek powinien zawierać pełnowarościowe białko, bez tego schudnąć może być naprawdę ciężko.

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
4. Polecam tabletki odchudzające, spalające tłuszcz - działają one tak, że przy nich jesteś zmuszona przestrzegac diety (aby nie mieć przykrych efektów ze strony układu pokarmowego...) dobra mobilizacja, moja mama zrzuciła sporo brzucha na tym. Poza tym pas wibrujący także dawał jej efekty na brzuch. (to takie rady z realnego punkt widzenia, wiem że nie ma co radzić sportu itd, bo to każdy wie, a zmobilizować się niestety trudno...)
Nie chudnie sie miejscowo, tylko z całego ciała. Więc niby jak można stracić cm z brzucha nakładając sobie na niego jakiś pas? To taki sam pic na wode, jak naklejanie sobie jakiś plastrów, czy inne bzdety, żeby naciągnąć ludzi.
A co do sportu może i zmobilizować się trudno, ale nie ma innej rady. Tylko odpowiednia, dobrze zbilansowana dieta + odpowiedni wysiłek fizyczny(aeroby, interwały, ćwiczenia siłowe).
rockandrollqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując