Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - prace decoupage funfelki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 08:06   #18
Pupil
Osiołek z zakątka :)

Dot.: prace decoupage funfelki

Z tych prac dla mnie najlepsza jest krówka. Widać co prawda na niej lekko pomarszczoną serwetkę, ale gdybyś zastosowała odpowiednią ilość lakieru i szlifowanko to ten defekt by się zgubił pod grubą pierzynką lakieru Nawet napis w niej jest fajnie skomponowany i nie wygląda jak na scrapowej pracy więc i nie przeszkadza. Może tylko z przodu na wieczku domalowałabym to żółte tło do krawędzi (do okucia), gdyż tak obcięty w falbankę powoduje, że widać, że to jest coś klejonego. Ale generalnie krówka jest ok, budzi sympatię
Druga dość dobra według mnie to ta orientalna.Tylko techniczna uwaga do prawie wszystkich tych prac - staraj się wzór naklejać albo po ukosie jak na krówce, albo po całości na górze a jeśli schodzisz na boki skrzynki to nie urywaj wzoru w połowie grubości wieczka. To wygląda sztucznie. Musisz wzorem dojść do krawędzi wieczka.
Generalną zasadą decoupage jest sprawienie wrażenia, że motyw został namalowany a nie naklejony. Dlatego ważne są wszelakie domalunki, cieniowania, przecierania itp. Jak pociapiesz na początek trochę skrzyneczki to zobaczysz, jak fajnie się motywy wtapiają. Żeby nie zniszczyć pracy w początkowym okresie możesz zabezpieczać naklejony motyw jedną warstwą lakieru i na lakier ciapać farbą, żeby dobrać tło i scalić serwetkę. To da Ci możliwość powrotu "bez strat" do punktu wyjścia, bo świeżą farbę akrylową z lakieru usuniesz bez problemu
Na pozostałych skrzynkach listki mi nie pasują wzory z szablonów owszem, ale liście nie, wyglądają jak z całkiem innej bajki Gdybyś pozostawiła dół czysty byłoby ok

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pupil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując