2010-06-21, 09:07
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV
Aranko ciekawa jestem jak z wynikami Julki, trzymam kciuki 
Maszko u nas Asia też się cieszy ze wszystkiego co dostanie, taka sama radość z rajtuzów, jak i z zabawek
Sohf nie wydaje mi się żeby lekarz tak od razu proponował zastrzyki w kolano, jeżeli tak, to od razu go zmień. Przede wszystkim powinien cię dobrze zdiagnozować, ew. zlecić dodatkowe badania (rtg, usg, rezonans) i ew. jak pisze Fibian da skierowanie na rehabilitację.
Ja trafiłam do dobrego ortopedy traumatologa, na pierwszej wizycie przez badanie kolan dobrze mnie zdiagnozował, przepisał fizykoterapię (laser, pole magnetyczne, krio miejscowe, później doszła jonoforeza), z tym że u mnie 2 serie po 10 nie pomogły, na zlecenie lekarza zrobiłam rezonans, 3 serie zabiegów i dopiero zastrzyki, w trakcie zastrzyków rehabilitacja ruchowa, którą zresztą bardzo polecam, bo dobrze poprowadzona przynosi dobre efekty.
Ja niestety ze swoim schorzeniem muszę nauczyć się żyć, bo niestety zostaje do końca życia i można łagodzić jedynie ból i objawy, a tobie życze dobrej diagnozy i jak najszybszego wyleczenia.
A w razie mocnego bólu kolan polecam okłady lodem, ja sobie zakupiłam okład żelowy, jak bardzo mnie boli, przykładam na 5-10min i od razu lżej, a nie masakruję żołądka lekami.
W razie jakiś pytań i wątpliwości służę pomocą 
Fibian a te eleltrody były dodatkowo z żelem preciwbólowym? Jak tak, to była to jonoforeza, a jak nie, to może TENS, DioDynamik?
Anielka to śłiczna dziewczynka, a jaką ma czaderską huśtawkę Ty chyba w pięknej okolicy mieszkasz? Las, cisza?
Za skomplementowanie Asi bardzo dziękuję w bonusie zdjęcia weselne miejsce piękne - Zamek w Niepołomicach
|
|
|