2010-06-21, 10:12
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trening do oceny;))
Cytat:
Napisane przez Mary333
Ułożyłam sobie trening i chciałabym się dowiedziec co o nim myslicie. A wiec tak: codziennie cwicze 8 min abs + rozne cwiczenia na dolne partie brzucha (razem mi to zajmuje ok.40 min). Potem tez ok. 35 -40 min jezdze na rowerku stacjonarnym (ok. 30 km/h). Robie ten trening od 4 dni. Zależy mi na spaleniu tkanki tluszczowej, ale w bardzo malej ilosci, bo ogólnie to cwicze juz ok pół roku i sporo schudlam, tylko ostatnio wyjechalam na 10 dni na obóz i przestalam cwiczyc i troszeczke mi przybylo. Wiec prosze Was o ocene i moze moglybyscie mi tak chociaz mniej wiecej powiedziec, po jakim czasie według Was zobacze efekty? ;pp Z góry dzięki ;] 
|
A więc tak:
- nie wspomniałaś nic o odpowiedniej diecie, która podczas ćwiczeń, które nakładają duży nacisk na spalanie tkanki tłuszczowej, jest konieczna (choć dieta we wszystkich sferach powinna być przemyślana) 
- jak powiedziały dziewczyny: musisz zaangażować inne partie ciała do ćwiczeń - nie tylko brzuch, ponieważ same brzuszki na wiele się nie zdadzą
- od 4 dni ćwiczyłaś (teraz już więcej), ale jak rozplanowałaś to sobie w ciągu całego tygodnia? ponieważ podczas treningu, zwłaszcza u początkujących, powinnaś robić dzień przerwy między dniami treningowymi tak, aby organizm miał czas na odpoczynek, regenerację (w tym wolnym czasie również spala tkankę tłuszczową)
- jazda na rowerze powinna być pierwsza -> możesz potraktować ją jako rozgrzewkę przed ćwiczeniami
- prócz jazdy na rowerku proponuję dołożyć inne aeroby
- dobrze jest też łączyć aeroby z interwałami
- a efekty: zależy, to jest dosyć indywidualna sprawa, ale jeśli będziesz odpowiednio ćwiczyć to już po 2tygodniach zaczniesz dostrzegać pozytywne zmiany
|