2010-06-21, 11:51
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak postępować z mężczyzną?
Cytat:
Napisane przez sorceress
Nie desperacja, tylko brak fajnych, wolnych, wartościowych facetów w moim otoczeniu. Nie piszę, że będzie mi ciężko kogoś znaleźć, bo mam pecha/jestem beznadziejna itp. i zabiję się jak nam nie wyjdzie. Miałam na myśli to, że będzie mi ciężko znaleźć kogoś, kto będzie mi odpowiadał tak jak On.
|
ale nie myśl w ten sposób, bo wtedy włącza się coś takiego jak presja. Presja braku fajnych facetów wokół, presja czasu itp. A jak jest się pod presją to bardzo łatwo popaść w skrajność/przesadę i popełnić błąd. Człowiek pod presją nie umie realnie ocenić sytuacji, bagatelizuje ważne sygnaly ostrzegawcze. Co za myślnie-jak nie ten to żaden! Skąd wiesz, co Cię w życiu jeszcze spotka? Zdystansuj się, jak Bozię kocham
zwłaszcza, że on raczej nie ma z tym problemu...
Cytat:
Napisane przez sorceress
Bo ja jestem wybrednym i specyficznym osobnikiem i jestem w szoku, że znalazłam kogoś (przez internet do tego) z kim tak do siebie pasujemy, bo już miałam wątpliwości, że ktoś taki w ogóle istnieje na tym świecie.
|
każdy z nas jest indywidualnością, to chyba normalne, nie sądzisz? to nie jest tak, że Ty jesteś jakims szczególnym wyjątkiem. Każdy człowiek jest wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju.
To czy do siebie faktycznie pasujecie, dopiero się okaże.
Cytat:
Napisane przez sorceress
Czasem nie potrzeba miesięcy czy lat, żeby wiedzieć, że to Ten, po prostu się to czuje i wie.
|
Czasem tak jest. Czasem.
|
|
|