Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak postępować z mężczyzną?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 12:04   #152
ama4
High Quality Since 2007

Dot.: Jak postępować z mężczyzną?

Cytat:
Dobrze Chociaż z moim charakterem brakuje mi do szczęścia deklaracji, że jesteśmy parą. Niby wszystko na to wskazuje, ale ja lubię mieć czarno na białym powiedziane na czym stoję. Ale nie chcę go pytać, bo nie chcę, żeby poczuł jakąś presję z mojej strony.
Zawsze możesz go zapytać "Spotykamy się tylko, czy jesteśmy razem?". To nie żadna presja, to pytanie o to, jak on patrzy na Wasze relacje i czy traktuje je tak samo poważnie, jak Ty.

Cytat:
Jeśli o mnie chodzi, to zakochałam się i nie do końca się z tego cieszę, bo tego strachu cholernego niełatwo się pozbyć z głowy.
Zacznij się cieszyć I nie rozdzielaj włosa na czworo...

Cytat:
Mój TŻ (bo chyba tak już mogę o Nim pisać) jest moim ideałem, nie piszę tego przez różowe okulary, tylko calkiem obiektywnie. Cholernie mi odpowiada pod każdym względem, a ja jestem indywidualistką i naprawdę trudno mi znaleźć kogoś z kim bym się dogadywała, a jeszcze do tego, żeby była chemia między nami, to już mega mega trudne. Nie znamy się długo, ale ja już wiem - kocham Go.
Jedyne, co bym chciała, żeby się zmieniło z Jego strony, to żeby wyrażał chęć częstszych spotkań. Jest bardzo zajęty w tygodniu, wiem o tym i akceptuję to i to nawet fajne, że czekamy na siebie do weekendu i jesteśmy stęsknieni, ale miło by było, gdyby raz na jakiś czas spontanicznie przyjechał do mnie do mnie w tygodniu tak po prostu. W sumie to ja też nie wyrażam tego głośno, ale to On ma codziennie po pracy jakieś aktywności do późnego wieczora, więc wiedząc o tym, że nie ma czasu, nie będę proponowała spotkania.
A przez te kilka dni niewidzenia się tęsknię za Nim strasznie.
TŻ to towarzysz życiowy Chyba jeszcze nieco za wcześnie na takie deklaracje Póki co powinnaś być właśnie w fazie euforii, zakochania, motylków w brzuchu - miłość to coś, co przychodzi później, to coś poważniejszego... Tak jak napisała Wanda - najpierw się dużo lepiej poznajcie, miej 100% pewności, że jesteście razem, że jesteście parą, że on czuje tak samo jak Ty, a dopiero potem go idealizuj.
I pamiętaj, że KAŻDY człowiek ma wady. Nikt nie jest w 100% IDEAŁEM.

Ciesz się tym, że póki co jest dobrze - i korzystaj z tego. Na duże słowa, na coraz większe zaangażowanie, zostaw sobie jeszcze wolne miejsce. To przyjdzie - ale musi przyjść Z CZASEM.
I znowu powrócę do starej myśli - nie jest tak, że on Cię już zdobył, a Ty jego. Macie się CIĄGLE zdobywać, ciągle o siebie starać od nowa. Masz być ciągle interesująca, intrygująca dla niego.

Po raz kolejny - wyluzuj nieco i daj Wam oddychać, daj Wam nieco wolnej przestrzeni. Fajnie, że póki co Wam się układa i bardzo mnie to cieszy - ale kotka trzeba głaskać, a nie zagłaskać go na amen

Jakie to aktywności po pracy? Możesz mu powiedzieć, że tęsknisz. I Ty też spontanicznie możesz przyjechać do niego.
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując