Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trening do oceny;))
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 13:44   #10
Mary333
Zadomowienie

Dot.: Trening do oceny;))

Cytat:
Napisane przez Paula_M Pokaż wiadomość
A więc tak:
- nie wspomniałaś nic o odpowiedniej diecie, która podczas ćwiczeń, które nakładają duży nacisk na spalanie tkanki tłuszczowej, jest konieczna (choć dieta we wszystkich sferach powinna być przemyślana)
- jak powiedziały dziewczyny: musisz zaangażować inne partie ciała do ćwiczeń - nie tylko brzuch, ponieważ same brzuszki na wiele się nie zdadzą
- od 4 dni ćwiczyłaś (teraz już więcej), ale jak rozplanowałaś to sobie w ciągu całego tygodnia? ponieważ podczas treningu, zwłaszcza u początkujących, powinnaś robić dzień przerwy między dniami treningowymi tak, aby organizm miał czas na odpoczynek, regenerację (w tym wolnym czasie również spala tkankę tłuszczową)
- jazda na rowerze powinna być pierwsza -> możesz potraktować ją jako rozgrzewkę przed ćwiczeniami
- prócz jazdy na rowerku proponuję dołożyć inne aeroby
- dobrze jest też łączyć aeroby z interwałami
- a efekty: zależy, to jest dosyć indywidualna sprawa, ale jeśli będziesz odpowiednio ćwiczyć to już po 2tygodniach zaczniesz dostrzegać pozytywne zmiany
Diete stosuje. Te ćwiczenia wykonuje codziennie, ale raczej nie jestem początkujaca, bo jak pisałam cwicze juz ponad pół roku, tylko miałam 10 dniową przerwe ) A jeśli chodzi o trening siłowy na całe ciało to z jakich ćwiczeń miałby się on składać? (najlepiej gdyby można je było wykonać w domu)?
Mary333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując