Dot.: Chude nogi - co nosić,żeby je optycznie pogrubić? :(
Cytat:
Napisane przez momomomomomomo
ja w kazdym badz razie wyniki hormoznow nadnerczy mam strasznie podwyzszone. ale nie lecze sie bo jedyny lek to czysta chemia i po dluzszym uzywaniu powoduje powstawanie nowotworu. probuje jakos naturalnie zaleczac sie, no ale chcialabym cos z tymi nadnerczami zrobic, zeby je uregulowac, bo moge sobie narzekac na za chude nogi jesli przyczyna tkwi gdzies znacznie glebiej. mialas robione jakies badania na hormony nadnerczy?
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------
u mnie niby na zdjeciu usg nadnerczy nie sa jakos chorobowo zmienione czy przerosniete, no ale nadczynnosc mam jak nic, bo wyniki mam masakryczne.
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------
moim zdaniem czasami osoby maja np. bardzo szczupla budowe, czy np. tylko bardzo szczuple nogi i jest to najzupelniej normalne. ale wydaje mi sie ze czesto jest to tez wynikiem jakiejs dysfunkcji w organizmie. akurat nadczynnosc nadnerczy wydaje mi sie ze dotyczy szczegolnie osob bardzo szczuplych. bo przy niedowadze zwieksza sie wydzielanie androgenów, co moze prowadzic do nadczynnosci nadnerczy,takze do PCOS czyli do syndromu policystycznych janikow, co tez moze powodowac tycie glownie w okolicy tulowia, a nie na nogach.
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------
pare lat temu wazylam tez bardzo malutko, mniej niz 40 kilo na 170 cm wzrostu. i wtedy tak naprawde nabawilam sie powaznych schorzen w moim organizmie, ktore niestety juz tak latwo wyleczyc sie nie daja. 
|
Właśnie nie jestem pewna czy miałam robione badania na nadczynność nadnerczy.
Ja teraz wlasnie waze tyle 40/170 i jak się z tego 'wyleczyłaś'?
37>38>39kg> 40> 42 > 43 > 44 > 45!!
|