2010-06-21, 13:57
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki
I oto przełom dziewczynko! Jest to pierwsza w życiu moim sunia zawierająca tortowe drapowanie, która mi się spodobała! 
Cudna, piękna, gratuluję wyboru 
A z ciastami CD czyli: Moja mama załatwiła u znajomej Pani która piecze (nie chętnie się zgodziła) Że zrobi paczki dla nas i upiecze cista na salę, a Teściowa zrobi sobie u swojej Pani tylko paczki dla ich gości. Znów dziś chciała namieszać i mówi mi że załatwi paczki dla ich gości oraz 5 ciast na salę 
Powiedziałam żeby nie robiła zamieszania, bo już nasza babka od ciast się nie połapie ile w końcu ma upiec. Upierała się, że musiałam chyba z pięć razy powtórzyć w reszcie użyłam zwrotu "Bardzo Panią proszę" i powiedziała że zostaje tak jak ja chcę. Oczywiście na salę nie trzeba mieć żadnych zaświadczeń, aż się właścicielka śmiała jak do niej dzisiaj dzwoniłam- więc to po prostu ściema tamtej baby która chciała się jakoś wymigać od pieczenia na tyle osób.
Moi rodzice się wściekli wczoraj, ale dzisiaj jest już lepiej, choć wszyscy mamy zepsute humory. Pewnie jeszcze długo będę miała swego rodzaju uraz do Teściowej, ale jakoś trzeba żyć z tym człowiekiem, w końcu to mama TŻta 
Ja dzisiaj wysłałam ok 12 zaproszeń do gości z za granicy.
TŻ dał dwa w pracy: szefowi i koledze. Kolega od razu odmówił a szef dał odpowiedź na drugi dzień (pewnie musiał uzgodnić z żoną hehe) że przyjdą, tylko poprosił aby ich nie sadzać wśród starych dziadków tylko wśród młodzieży Fajny ten jego szef jest, na prawdę w porządku facet
|