No tak, ale pamietajmy o tym, ze przykladowe cwiczenia na stepie sa przeznaczone dla osob bez nadwagi, poniewaz jest to zabojcze dla stawow

generalnie aerobik powinien byc przeznaczony dla osob bez nadwagi, bo faktycznie zle wplywa na stawy.
Bieganie - jesli juz - to najzdrowsze na sciezkach lesnych, trawie, byle nie betonie.
basen - na pewno pomaga - ale ja przeplyne kilkanascie dlugosci, ale musze robic sobie przerwy, bo wymiekam, za to moja kolezanka, ktora plywa od kilku lat kazdego weekendu, plywa okolo 60 razy na 45min, to z pewnoscia spali te 500kcal -
w ogole z doswiadczenia widze, ze skora sie sciaga po basenie, wiec polecam.
Spacery - jak zaczynalam w pazdzierniku swoja walke z kilogramami to spacerowalam trzy godziny dziennie - ubytek tluszczu byl na calym ciele, niestety niewielki na brzuchu.
Ponoc brzuszki i skakanka, hula hop sa najlepsze na brzuch, ale to tez trzeba miec kondycje.
Z mojego doswiadczenia - to zaluje, ze sie wczesniej na silownie nie zapisalam, bo jednak mam zwisy na ciele, ubytek od pazdziernika lacznie 17kg daje efekty w postaci nietoperkow i shar pei'a na brzuchu

i co mi daje 23 lata i niby jedrna skora? nic, bo zuwazylam duzo nowych rozstepow

takze Dziewczyny, ktore zaczynaja Dukana - od razu stosujcie ruch, moze nie w fazie uderzeniowej, ale juz na II nie wahajcie sie, bialko sprzyja szybszemu spalaniu, takze nie czekajcie z silownia i do dziela
Wiosenko zdrowiej
Karadko - to baw sie dobrze

takie maluchy sa fajne