Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sodium Lauryl Sulfate i Sodium Laureth Sulfate
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-06-07, 14:52   #105
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Sodium Lauryl Sulfate i Sodium Laureth Sulfate

Cytat:
Napisane przez Agna_Iolanthe
Szampony L'Occitane: Ultra Rich Shea Butter, Olive Harvest, Honey Harvest do ciała i włosów, Aromachologie z angeliką oraz z artemizją - nie zawierają SLS, a są oparte na następujących detergentach: DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE, TEA-LAURYL SULFATE.

Płyn do kąpieli L'Occitane Honey Harvest nie zawiera SLS, pieni się, nadaje się dla dzieci powyżej 3 lat.

Szampon TiGi Honey & Oatmeal nie zawiera SLS; Provegol SVR też są bez SLS: ultra-łagodny i z karite. Obydwa zawierają DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE jako główny detergent, żadnego SULFATE.

Żele do mycia twarzy bez SLS, wydaje mi się że nie były wymienione, ale mogę się mylić: Avene Cleanance, Lancome Gel Clarte, Shiseido Pureness (łagodniejsza wersja), L'Occitane Immortelle pianka.

Pozdrawiam.
Dzięki za te produkty, umieściłam je na liście, narazie oprócz "Aromachologie z angeliką oraz z artemizją" bo nie mogę o nich znaleźć żadnych informacji. Mogłabyś podać jakiegoś linka albo cos?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując