Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z karminiem, rygorystyczna dieta
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 16:33   #3
Salomea1
Zadomowienie

Dot.: Problem z karminiem, rygorystyczna dieta

Julka910 - kochana to czy masz pokarm czy nie zależy od Ciebie i Twojego myślenia. Pokarm tworzy sie w głowie i masz go tyle ile dziecko potrzebuje. Twoje mleko, nawet będąc na ścisłej diecie jest pełnowartościowe.
Najlepsza rada to uwierzyć w siebie, pij dużo wody (ok 3l). Z tego co piszesz to córeczka teraz prawdopodobnie przechodzi skok rozwojowy i potzrebuje troche więcej pokarmu, ale Twoje piersi dadzą jej tyle ile ona zachce. Najważniejsze,żeby jadła pełny posiłek, a nie po 5 min co 0,5h-1h.

Jeśli chodzi o kolki - to mam kilka pytań. Czy karmisz dziecko regularnie? Tzn co 2-3h? Czy podajesz herbatkę koperkową? Ona u nas powodowała straszliwe bóle brzuszka. Czy odbijasz dziecko po kazdym posiłku? Czy maluch czesto leży na brzuszku? Czy mała regularnie robi kupkę? U nas rewelacyjnie spisał się espumisan(to samo co Infacol). Podawałam go 3h przed spodziewanymi atakami kolki. (z doświadczenia moich koleżanek powiem,że Sab-simplex, woda koperkowa, rumianek tez powodowały zwiększenie bóli brzuszka)Debridat też zdziałał swoje.

I kochana koniecznie wybierz się do alergologa. Bo odstawianie wszystkiego bez obserwacji, na co mała jest uczulona jest dla mnie conajmniej dziwne.

Jescze jedno - to jak karmisz (naturalnie, butlą, czy karmienie mieszane) to tylko Twoja sprawa i nie daj sobie wmówić,że podawanie butli to coś złego.

Edytowane przez Salomea1
Czas edycji: 2010-06-21 o 16:36
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując