Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 16:34   #4713
Mrówaaa
Rozeznanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez Maniura17 Pokaż wiadomość
Witam!
Mam taki problem.Okres spóznia mi sie 21 dni.Oczywiście myslalam ze to ciąża zrobilam 2 testy ktore wyszly negatywnie.Poszłam do gina, który zrobił USG powiedzial ze CHYBA nie jestem w ciazy po czym przepisal luteine 50 na wywolanie miesiaczki i tabletki antykoncepcyjne ktore mam zaczac zazywac jak dostane okres.Luteine mam brac 10 dni dzis jest 9 okresu jak nie bylo tak nie ma. Ale czytalam ze okres dostaje sie do ilus dni po jej odstawieniu.Wiec mam pytanie jak dostane okresu i zaczne brac tabletki anty to odrazu po 1 tabletce moge robic to bez zadnych dodatkowych zabezpieczen bez zadnego ryzyka? wiem ze normalnie to tak ale ja biore to luteine pozniej w sumie odstawie ale i tak nie wiem. Prosze o rade sama juz nie wiem.
Czyli spóźnia Ci się okres. Jeżeli gin powiedział "chyba" to luteina może też być na podtrzymanie ciąży.
Piszesz chaotycznie i niezrozumiale.
A i nie zaleca się stosowania tabletek anty (tzn. pierwszego opakowania) przy krwawieniu nieprawidłowym także tym wywołanym.
Poczekaj do kolejnej miesiączki.

A co do zabezpieczenia po tabletkach radzę przeczytać tylko i wyłącznie ulotkę. To nie jest trudne a tyle wiedzy daje...