2010-06-21, 18:00
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sposoby Japonek na piękną cerę.
Cytat:
Napisane przez Kamilanet
Wersja do ciała jest zapachowa, ta do twarzy bez.
Bielenie takie samo, właściwości pielęgnacyjne... hm... nie widzę na razie oznak przesuszenia czyli ładnie blokuje utratę wody ze skóry (czyli nawilża)
Nie wiem czy zauważyłyście - przy stosowaniu filtrów np. moja skóra domaga się lepszego demakijażu. I faktycznie lepiej funkcjonuje, jak wieczorem wymasuje ją porządnie mleczkiem. Zmyje żelem.
W sobotę zrobiłam sobie dzień przemywania skóry wodą z cytryną.
Spróbowałam także oczyszczania wieczorem skóry samym miodem. Bardzo polecam. Już na sam koniec - po mleczku.
Szkoda, że na to wszystko trzeba poświęcić tyle czasu.
Ale lubię, dla mnie to relaks.
Niedługo będę chyba używała samych kosmetyków z natury - jak tak dalej pójdzie.
|
Powiedz cos więcej o tym miodzie 
Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline
Ja również jestem zainteresowana filtrem Pollena Ewa 50+, mam tylko jedno pytanie, ponieważ nie wiem ile tubek zamówić
A mianowicie na ile starcza wam jedno opakowanie kremu ? (oczywiście przy codziennym stosowaniu).
|
Powinna zejść przez około 3-4 tyg, przy nakładaniu ilości zblizonej do prawidłowej Natomiast ja mam od miesiąca i wcale się nie końcy, co oznacza, że nie uzywam tyle ile trzeba ale trudno - więcej nie dam rady, a nie opaliłam się na razie (mimo, że jeden dzień byłam kilka godzić prosto na słońcu, i wszystko mam spalone poza twarzą) więc jednak coś tam chroni.
Cytat:
Napisane przez paspartu
Za mało? Jak go nałożę na twarz, to jeszcze muszę go wklepywać, bo jest za duża warstwa (zawsze za dużo mi się wyciśnie...) Może to dlatego, że wy stosujecie go jeszcze na szyję, dekolt? Ja go nakładam tylko na twarz, szyję traktuję BD.
|
Na samą twarz to tak około 1 ml powinien pójść, ale ja sie nie przejmuje, daję najwięcej ile moge, żeby wyglądać normalnie.
|
|
|