Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak ja sobie poradze?? czy dziecko to koniec swiata dla mlodej osoby??
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 21:41   #41
ry-bcia
Zadomowienie

Dot.: jak ja sobie poradze?? czy dziecko to koniec swiata dla mlodej osoby??

Jedno jest pewne sex bez zabezpieczenia może zakończyć się ciążą i trzeba ponieść tego konsekwencje, ale nie o to chodzi żeby teraz wbijać szpile autorce. Wjazdy na psyche typu "aborcja to morderstwo" też raczej nie są na miejscu bo picie alkoholu i palenie papierosów to też powolne samobójstwo a jednak większość polskiego społeczeństwa wybiera tę powolną śmierć...
Z pewnością jesteś teraz załamana i widzisz wszystko w czarnych barwach bo znalazłaś się w sytuacji niezaplanowanej i nie chcianej ale... wiele kobiet Ci zazdrości... Nigdy nie jest dobry czas na dziecko zwłaszcza jak partner to jakiś dzieciak... Najgorsze co zrobisz to jak z nim zostaniesz. Sama piszesz że Wam sie nie układało już wcześniej. Przykre jest to co powiem ale raczej nie licz na to że coś sie zmieni, masz 20 lat jesteś młoda więc nie marnuj życia na tego dup.a. Nie zmusisz kogos żeby Cie kochał. Za to maleństwo które nosisz pod serem będzie Cie kochać po prostu za to że jesteś. Rodzice mogą zareagować różnie, na początku oschle z wyrzutami, przygotuj sobie argumenty, zastanów sie co im powiedzieć, z czasem na bank zmienia zdanie, a może od początku powiedzą "kochanie jesteśmy z Tobą" ?
Większość facetów mysli o własnej dup...e. Mam koleżankę która po urodzeniu dziecka kazała wpisać a papierach ojciec nieznany, jak mały miał 2 lata znalazła faceta. Teraz jej syn ma 12 lat , ona jest cały czas szczęśliwa z tamtym gościem a szanowny tatuś chciałby nawiązać lepszy kontakt z synem, ale syn mimo że wie kto jest jego biologicznym ojcem nie jest zainteresowany bo niby dlaczego miałby być??? Tatus olewał go tyle lat nawet nie płacił alimentów bo moja koleżanka uznała że ma to gdzieś skoro nie wpisała go w papiery dziecka to przecież nie będzie tez brała pieniędzy.
Jeśli zdecydujesz sie na dalsze życie z tym facetem to pewnie będziesz miała na głowie 2 dzieci i wtedy on sie będzie bawił a Ty będziesz siedzieć z dzieckiem w domu - taki przypadek też niestety znam...
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując