Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 22:43   #3531
anestet-ka
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

Sie nazbierało, ale krótko, bo mi się spać chce;p:

Agent xxl 2
- ojj pierwsza część duuużo lepsza. Oklepany komediowy motyw- przbieranka, ale w sumie w miarę śmieszna 5/10

Whatever Works- baaardzo mi się ten film kojarzył z Annie Hall, wręcz brakowało mi samego Allena w głównej roli. 7/10

Chłopiec w pasiastej piżamie- przyznam, że złapał mnie za serce, ale taka tematyka mnie zawsze łapie, 8/10

Inne spojrzenie- film węgierskiej produkcji z Szapołowską, Cieślak i łączącą je namiętnością w głównych rolach b. ciekawy, o walce o indywidualną wolność, interesujące tło historyczne, 8/10

When Night Is Falling- once again about lesbians ;p bardzo poetycki film, artystyczny wręcz, niesamowite scenerie, szczególnie w cyrku, 7/10

Songs from the Second Floor- jeden z lepszych, jakie ostatnio widziałam. Na pewno specyficzne kino, surrealistyczne, niełatwe w odbiorze. Film wart obejrzenia kilka razy, 9/10

Wszystkie niewidzialne dzieci- film skompilowany z kilku nowelek, których bohaterami są dzieci, jak się można domyślić film jest dosyć 'surowy', poruszający, do mnie te historie trafiły, 8/10

Kochankowie z kręgu polarnego- piękna historia, poetycki dosyć film, aż za bardzo oderwany od rzeczywistości.. jakoś rozmemłany aż zanadto mi się wydał, nie wiem, może jakoś nastroju na taki film nie miałam, ale 7/10

Dom nad jeziorem- Keanu i Bullock, średnio jak dla mnie. Do połowy ciekawy, ale potem już melodramacisko że hej, do przesady, 6/10

Kolor purpury- dopiero dorwałam heh, no i faktycznie wart zobaczenia, we mnie masę emocji wzbudził, 9/10

Pograbek
- film Kolskiego, no mnie oczarował. Straszny i śmieszny zarazem, 9/10, polecam http://www.filmweb.pl/film/Pograbek-1992-1184
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora