2010-06-21, 21:51
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak ja sobie poradze?? czy dziecko to koniec swiata dla mlodej osoby??
Cytat:
Napisane przez weraa11
bardzo mi przykro ze stracilas dziecko ktorego chcialas  ale na pewno Wasze staranie nie pojda na marne kiedys 
wiem ze moze sie jeszcze wszystko ulozyc nawet jesli bede sama...ale na to potrzeba czasu i wiele sil...czasem sie martwie ze wlasnie tych sil mi zabraknie albo ze bedzie mi towarzyszyc przez kolejne pol zycia wielki smutek i zal do siebie i do niego... a biedne dziecko bedzie za nasze bledy rowniez cierpiec 
|
Zrób wszystko, żeby tak nie było... Zresztą wierzę, że masz jeszcze 9 miesięcy, żeby się oswoić z tą sytuacją...
Cytat:
Napisane przez weraa11
ta mysl ze kiedys bedzie lepiej (o ile w ogole bedzie) mnie pociesza i w ogole jakis podtrzymuje...wiem ze aborcja to morderstwo...zawsze bylam calkowicie przeciwko...i przeraza mnie to ze w pierwszej chwili jak sie dowiedzialam to mialam takie mysli...to nie jest ludzkie...moj chlopak wciaz je gdzies tam ma ale nie wiem czy by sie odwazyl zeby chociazby "zalatwic" mi ta abrocje...wiem ze sam sie by tez zalamal bo jest bardzo slaby psychicznie i jest strasznie wrazliwy...
powiedzial ze i tak mnie do niczego nie zmusi no ale (i tutaj szantaz) jesli chce urodzic to musze sie liczyc z tym ze moze miedzy nami juz nic nie wyjsc bo on nie bedzie w stanie skupic sie na tym zeby mnie od nowa pokochac kiedy bedzie to dziecko mu juz do konca zycia siedziec w glowie..
|
Napisałaś, że jest słaby psychicznie i wrażliwy. Naprawdę myślisz, że jest aż tak wyrachowany? Bo dla mnie czuć tak naprawdę mógłby zimny i oschły człowiek... Moim zdaniem on tylko tak mówi, straszy Cie i w taki sposób wyraża swoją złość i niezadowolenie. To, że on twierdzi, że tak będzie, to nie znaczy, że na 100% się tak stanie, że nie będzie w stanie wykrzesać z siebie większych uczuć do Ciebie i dziecka.
Ja na Twoim miejscu bym poczekała. Teraz jest w szoku... Fakt, to co mówi nie jest miłe i na pewno nie jest idealnym kandydatem na ojca w danym momencie, ale może się okazać, że nie będzie tak źle.
Po prostu poczekaj i nie podejmuj póki co drastycznych decyzji, masz jeszcze 8 miesięcy...
|
|
|