Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 22:55   #4695
sarcina
Przyczajenie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Czas na moje przygody z yasminelle...
Zaczęłam brać w listopadzie. Z prezerwatywami było do kitu i cały czas się stresowałam, że pęknie itp....
Prawie od razu zaczęły się bóle nóg. Szczególnie jednej. Zrobiłam wszystkie badania - żadnej zakrzepicy, układ krzepnięcia idealny. Miałam odstawić ale wtedy okazało się, że pojawił się problem z PCO... No i tabsy zostały.
Gorsze problemy zaczęły się od stycznia. Tak jak wcześniej zdarzały się tylko bóle nóg tak nagle pojawiło się totalne wyczerpanie organizmu. Nigdy w życiu się tak nie czułam. Podbiegnięcie do autobusu i miałam wrażenie, że pokonałam maraton w pełnym słońcu. Kładłam się ale leżenie sprawiało wysiłek! Mimo iż leżałam, czułam się jakbym wykonywała najcięższą pracę w życiu. Horror!
Zrobiłam setki badań. Morfologie, tarczyce, cukier. Wszystko ok. Lekarze nie mieli pomysłów....
Nawet nie podejrzewałam, że tabletki mogą powodować coś takiego.
Na domiar złego pojawiły się dziwne lęki. I co najdziwniejsze były to lęki nie o moje zdrowie a o życie mojej mamy;| setki telefonów codziennie czy wszystko jest ok... paranoja...
Pewnego majowego wieczoru leżąc wykończona(nie wiadomo czym, ale już pogodzona, że reszta mojego życia będzie tak wyglądać) sięgnęłam po tabletki i mnie olśniło
Poszłam do gina i odstawiłam na miesiąc.
Właśnie mija ten miesiąc a ja znowu mam siłę żeby gdzieś wyjść Pół roku wegetacji i w końcu mogę w miarę normalnie funkcjonować(lęki jeszcze pozostały;/ nie ma już co prawda setki telefonów dziennie ale z 2... czasami 3.... Jednak wierzę, że i to z biegiem czasu minie).

Gin zamieniła mi tabsy na Syndi-35. Boję się trochę ale muszę walczyć z PCO bo w przeciwnym razie czeka mnie operacja(coś dużego wyrosło mi w jajniku)

Z plusów:
- powiększyły piersi
- uregulowały i zmniejszyły mój "wodospadowy" okres...
- poprawił cerę
sarcina jest offline Zgłoś do moderatora