Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pożegnać TRĄDZIK raz na ZAWSZE - kuracje, pielęgnacja, makijaż. ZBIORCZY!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 22:51   #2143
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Pożegnać TRĄDZIK raz na ZAWSZE - kuracje, pielęgnacja, makijaż. ZBIORCZY!

Cytat:
Napisane przez mentha Pokaż wiadomość
Ja nie używam ich do żadnej części ciała.

Z tą "delikatnością" mycia to różnie bywa. Często zawierają np. składniki o działaniu przeciwgrzybiczym, kwas mlekowy itp. mogące w jakiś sposób wpływać na trądzik.
Dla mnie ważne, że działają pozytywnie na moją cerę a niech by sobie nawet truskawki zawierały probowałam różnych i jest ok, co nie znaczy, że każdy tak na nie zareaguje

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez niewyspana91 Pokaż wiadomość
Dla mojej cery to napewno nie jest dobry pomysł... W sumie to może i zależy od stopnia zanieczyszczenia wody. Bo np. po zamoczeniu się w morzu mam wysyp nie tylko na twarzy, ale i na plecach (gdzie krostki mam może 2-3 na kilka tygodni). Całe wakacje mam wypryszczone ;/
Racja..nie wiadomo co w takiej wodzie siedzi za to po chlorowanej basenowej u mnie kiedyś było lepiej(chlor wysuszał, działał jakby przeciwbakteryjnie ale to chyba żadne odkrycie teraz już nie mam tego problemu za to walczę z bliznami i przebarwieniami po latach zmagania z tym badziewiem

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

niewyspana91, trochę mnie zaskoczyłaś z tym morzem..u mnie raczej zawsze było lepiej niż gorzej po morskiej wodzie..a może to 'zasługa' jakichś kosmetyków z filtrami które potrafią pozapychać..albo jakieś dziwne uczulenie na słońce? Ale współczuję, masz popsutą całą przyjemność plażowania

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Tomaan, daj znać jak Ci ten balsam służy, tyle czasu się czaiłeś i zastanawiałeś, obyś był zadowolony
laisla jest offline Zgłoś do moderatora