Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ile oszczędzacie / wydajecie pieniędzy na miesiąc?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 23:05   #194
Martika_
Rozeznanie

Dot.: Ile oszczędzacie / wydajecie pieniędzy na miesiąc?

Cytat:
Napisane przez Coma_ Pokaż wiadomość
Tak a'propos - jesteście zwolenniczkami telefonu na abonament czy na kartę? Co jest bardziej oszczędne dla przeciętnego telefonicznego gaduły? Ja z abonamentem (od ok 7 lat) czuję się komfortowo, bo nie muszę się stresować brakami na koncie... ale czy wychodzi mi taniej/drożej od karty - tego nie wiem...
Ja natomiast mam tel. na kartę od wielu lat. I tez czuję się z kartą komfortowo, bo pozwala mi to na kontrolowanie wydatków Co lepsze, czy abonament czy karta zależy chyba jednak od operatora

Mój TŻ jest wieloletnim klientem jednej z sieci, płaci abonament 25 zł miesięcznie, a przy każdym przedłużeniu umowy dostawał szereg gratisów - doszło do tego, że ma darmowe weekendy, do tego ileśtam minut gratis i jakąś dodatkową kwotę (ponad te 25 zł) do zużycia. W efekcie nigdy nie wykorzystuje wszystkiego, chociaż w ogóle się nie ogranicza i bywa, że i ja od niego dzwonię do koleżanek i rodziny

Ja, mimo tego, że jestem w tej samej sieci, za "przedłużenie" umowy nie dostaję nic. Mogę za to wykupić sobie różne pakiety, 500 smsów za 5 zł, darmowe weekendy za ileśtam, darmowy numer też za 5 zł. Teraz mam akurat taryfę malejącą i "od razu"za doładowanie 50 zł dostaję smsy za 5 gr, rozmowy taniej itp.

Także też nie potrafię powiedzieć co lepsze. Chyba trzeba to rozpatrywać bardzo konkretnie, biorąc pod uwagę usługi danego operatora

Edytowane przez Martika_
Czas edycji: 2010-06-21 o 23:06
Martika_ jest offline Zgłoś do moderatora