Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Stare antykwariaty/księgarnie/biblioteki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 23:10   #7
karolina09
Rozeznanie

Dot.: Stare antykwariaty/księgarnie/biblioteki

Cytat:
Napisane przez cappucino Pokaż wiadomość
Kiedyś udało mi się wyszperać jakieś stare niemieckie nuty. Niestety nigdzie nie było daty wydania. Po poszukiwaniach w internecie odkryłam, że drukarnia, która je wydała zakończyła swoją działalność ok 1800 r. (a zapłaciłam za nie całe 12zł

Ty szczęściaro! Kto wie, może należały wcześniej do samego Mozarta? (tak, z powodu mojej zbyt bujnej wyobraźni w głowie mam już kilka scenariuszy). A tak poważnie - zakładając nawet, że wydane zostały w XVIII wieku - to prawdziwy skarb. Zawsze fascynowały mnie książki/przedmioty mające swoją historię, poprzednich właścicieli, ciekawi mnie w jakich pomieszczeniach wcześniej się znajdowały, przez jakie ręce przechodziły. Ostatnio koleżanka znalazła w jednym z krakowskich antykwariatów wydanie 'Portretu Doriana Graya' w wersji oryginalnej z 1925 roku, dlatego poszukiwać zawsze warto, a nuż czeka na nas jakaś perełka.

Pozwolę sobie wrzucić 2 zdjęcia warszawskiego antykwariatu Kwadryga przy Wilczej. Co prawda, nigdy tam nie byłam ale wygląda dość zachęcająco

last.fm

Edytowane przez karolina09
Czas edycji: 2010-06-21 o 23:26
karolina09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując