Zadomowienie
|
Dot.: etorebka.pl - część IX
Cytat:
Napisane przez Danula
Przeoczyła nasze piękne zdjęcia torebek(i psa)  Porządek musi być 
|
Cytat:
Napisane przez maggie82
A "przepraszałam" za nie skomplementowanie zdjęć Imogene 
|
A, już rozumiem. Przeoczenie odpuszczone 
Cytat:
Napisane przez maggie82
Aaaaa - dzięki że przypomniałaś mi o Labradorku - śliczny jest  Prawdziwy z niego macho  (bo ktoś go posądził o płeć żeńską  ) ...
|
Dziękuję w imieniu prawdziwego macho 
Cytat:
Napisane przez maggie82
Ale wiecie że ja kocham wszystkie psy i zwierzęta w ogóle ?  A na punkcie mopsów to już mam całkowitego "kota" 
|
Wiemy, pamietamy, ale mam nadzieję, że to nie wpłynęło na ocenę urody macho? (w sensie, że zawyżyłaś ocenę, bo kochasz zwierzęta ). Twój mops jest fantastyczny, pamiętam, jak wklejałaś jego zdjęcia z okresu szczenięcego, i obecne, śliczny jest i wdzięczny 
Ostatnio jechał przede mną samochód, na tylnej szybie mial sporą naklejkę "jedzie z nami pies", średniej wielkości psi łepek pojawiał się i znikał w tylnej szybie. Nagle cały pies zmaterializował się na półce z tyłu - a był to MOPS - odwrócił się do góry brzuchem, i zaczął sobie komicznie wycierać (szorować) tułów, wyciągając do góry łapy, tak, że opierał je prawie o sufit. Próbowąl te lapy wziąć do pyska, gryźć, ogólnie szalał tam i pewnie jeszcze powarkiwał, czego nie dane mi było słyszeć. Wyglądało to pociesznie, i jeszcze ta naklejka "jedzie z nami pies" - no, naprawdę trudno tego nie zauważyć 
Cytat:
Napisane przez maggie82
Do Finlandii nie jadę narazie  A bardzo bym chciała, może kiedyś ? 
|
Wiem, ale na pewno pojedziesz - przecież marzenia sie spełniają .
Byłam w Finlandii służbowo, ale tylko kilka dni w jednej niezbyt dużej miejscowości - zresztą tam niemal wszystkie są niezbyt duże - w każdym razie nie pozwiedziałam zbyt wiele. Właściwie bardzo niewiele .Widziałam za to skocznię na której nasz Adam odnosił sukcesy, i nawet piłam kawę w restauracji na obrotowej wieży przy tej skoczni. Była wczesna jesień, więc widoki (kolorowe liście, ciepłe, delikatne słońce, małe skupiska domów otoczone drzewami) były cudne.
Cytat:
Napisane przez maggie82
Wiecie co, w Norwegii trudno jest zrobić brzydkie zdjęcia - wszystkie wychodzą jak pocztówki lub zdjęcia katalogowe - a to zwykłe fotki pstrykane cyfrówką 
|
Już nie bądź taka skromna, zdjęcia wyszły po prostu świetnie! 
Cytat:
Napisane przez maggie82
Ja też swoją Haddi darzę uczuciem  Fajna jest  Brakowało mi właśnie takiej średniej torebki.
polecam, polecam - kupuj póki jest  Cena z małym rabatem jest do przełknięcia a torebka naprawdę super wykonana, porządna skórka i ładny fason. Moja mama jak ją zobaczyła, to dokładnie tą skórkę badała i była pewna że to prawdziwa skóra  Bo w sumie tak wygląda 
|
Cytat:
Napisane przez harajuku-fish
a w haddi zakochałam się ...muszę ją mieć 
|
Cytat:
Napisane przez CharLizZie
waham się między czarną, a granatową Emilią, ale na 80 % wezmę granatową  poza nią Maris i szarą Haddi, do której przekonała mnie maggie82....
akurat mała czarna elegancka torebka by mi się przydała i dlatego kusi mnie Lizzy  ale już postanowiłam, że ją wezmę w jeszcze kolejnym zamówieniu 
|
No właśnie, znowu to samo 
A obiecałam sobie, że już żadnej etorebki, aż do nowej kolekcji , nie ruszę!! A tutaj Lizzy i jak zwykle super zdjęcia Iduś, i norweska Haddi Maggie (na dodatek z takim opisem), i mam to samo co hajaruku-fish i CharLizZie: chcę-je-obie! (torebki znaczy).
Są niby w korzystnych cenach, ale zamówiłam dopiero co dwie z raramodo (jeszcze nie przyszły), więc to byłoby więcej niż rozrzutność czy zakupoholizm. Jakieś szaleństwo 
Cytat:
Napisane przez Dominiique
Zgadzam się z tą i z poprzednia Twoją wypowiedzią. Wiem, że różne są życiowe sytuacje, różne potrzeby, więc nie chcę generalizować, ale wychodze z takiego założenia, że trzeba próbować robić to, co sprawia przyjemność i pozwala się utrzymać na przyzwoitym poziomie, bez odliczania dni do każdego 1-wszego.
I czasem trzeba postawić wszystko na jedną kartę, zaryzykować. Kto nie próbuje, ten nie dostaje...
|

Cytat:
A z fińskiego to pamiętam jeszcze kilka zwrotów:
kittos-dziekuję
perkele-chole**
mina sinua rakastan-kocham cię
chciałabym się nauczyć ale ciężo będzie-nigdy nie miałam zdolności językowych a ten język jest bardzo trudny-widziałam kiedyś słowo złożone z 36 literek. Nie dało się tego przeczytać...... 
|
Kocham cię brzmi naprawde egzotycznie . A zbitki spółgłosek są dla nas nie do wymówienia, a co gorsza nie do zapamiętania, to samo jest z niektorymi nazwami miejscowości, trzeba sobie zapisywać, bo zapamiętać nie sposób (zapisać bez błędu też nie jest łatwo).
Fajnie jest posłuchać, jak oni ze sobą rozmawiają - wydaje się, że to trochę przypomina niemiecki (chargotliwe) momentami nawet angielski (bo bardzo się starasz zrozumieć cokolwiek), a tak naprawdę nie rozumiesz ani słowa 
Cytat:
A ja mam problem-pewnie i tak już nie doczytam Waszym odpowiedzi.
Otóż za 15 minut wychodzę do pracy. Akuerier pewnie przyjedzie po 8, około 9.
Moja mama też wychodzi z domu 
nikogo nie będzie jak moja Alice przyjedzie. I teraz pytanie: czy kurier zadzwoni na telefon który jest podany na paczce? bo ja osobiście nie wiem jak mam się do niego dodzwonić-czy przez centralę czy jak.....ehhh szkoda, że mama wczoraj mi nie powiedziała że się do fryzjera wybiera na taką godzinę...na 9 
ehhh lecę do pracy....a jak mi się strasznie nie chce
|
Powinien zadzwonić - ale nie zawsze to robi. Ty możesz dzwonić na centralę, i oni powinni się skontaktować z Twoim kurierem... chociaż ostatnio babka w centrali kazała mi najpierw poszukać na stronie DHL-a statusu paczki, a dopiero potem - kiedy było wiadomo, że paczka wyszła z rozdzielni i jest w samochodzie konkretnego kuriera - podała mi do niego numer, i sama dzwoniłam.
Ain't so far down
|