Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 08:25   #728
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Laski chyba sciagnelam fotografa myslami - zamartwiajac sie wczoraj czy mam sie przypomniec czy nie... bo dzis napisal poprosil o nr telefonu zeby sie umowic na spotkanie - bo telefonicznie bedzie szybciej niz mailami ale cie ciesze

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Dziewczyny ważna sprawa. Musze Was pomęczyć w zwiazku z kredytem...

Bierzemy RnS i w umowie jest taki zapis: ,,kwota odsetek w wysokości dopłaty powiększa saldo zadłuzenia z tytułu udzielonego kredytu". Chodzi o ratę odsetkową, którą dopłaca państwo, którą w dniu spłaty kredytu zapewnia bank a później państwo oddaje. Nie kumam jak to moze powiększać saldo! Przecież łacznie do kilkadziesiąt tyś!
napisze jak ja to rozumiem, aczkolwiek nie mowie ze tak musi byc, wydaje mi sie ze chodzi o to ze jak bierzesz kredyt np na 100 tys, to tak naprawde caly kredyt ktory splacasz (czesc kapitalowa razem z odestkowa twoja i odsetkowa panstwa) to wyniesie np 150 tys.. wiec w tych tabelkach kredytowych rzeczywista wysokosc kredytu nie wynosi 100tys a wlasnie 150 - poprostu nie jest wyszczegolnione ze 25 tys odsetek placisz ty a 25 panstwo - co nie znaczy ze oni chca od ciebie te cale odsetki...

ps. bo to jest chyba takie zabezpiecznie (tak nam tlumaczyla to pani z banku) ze jak niebedziemy regularnie na pierwszego kazdego miesiaca dostarczac pieniedzy na konto z ktorego idzie przelew czy tam placic sami tej raty to panstwo moze odmowic doplacania odsetek - bo ty sie niewywiazujes z umowy zapewnienia srodkow na koncie i bedziesz musiala placic wszystko sama - ale jesli placisz zgodnie z terminem czy raz na jakis czas zdazy ci sie obsuwa, to nic sie nie dzieje placisz tylko kapital plus swoje odestki.. a panstwo swoje...