Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ślub w innej parafii...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-06-07, 18:44   #6
dariagn
Raczkowanie

GG do dariagn
Dot.: Ślub w innej parafii...

witam,

my równiez planujemy slub w parafii, do której nie nalezy zadne z nas. Najpierw skontaktowalismy sie z ksiedzem z parafii, w ktorej chcemy sie pobrac. Probosz bardzo sie ucieszyl i wszystko nam dokladnie wyjasnil. Sa dwie drogi uzyskania zgody na slub w innej parafii. Jedna to uzyskanie tak zwanej licencji, ale wtedy zapowiedzi sa w parafiach narzeczonych lub... mozna przeniesc CALA procedure, lacznie z zapowiedziamy do parafii, ktora sie wybralo, wtedy nie trzeba robic zapowiedzi w parafiach narzeczonych. Teraz najlepsze... poniewaz zmienilo sie prawo kanoniczne zgode na slub w innej parafii mozna uzyskac obojetnie z parafii panny mlodej lub parafii pana mlodego...
Osobiscie uratowalo mi to sytuacje, bo moj ksiadz odwroci sie na piecie i nie chcial wogle rozmawiac na ten temat... za to proboszcz mojego narzeczonego jest bezproblemowy ))))))))))))))
Nie wiem nic o platnosciach, ale nie wydaje mi sie zeby prosba o przeniesienie procedury do innego kosciola byla powodem do placenia... bo za co...

Zobaczymy jak to bedzie bo dopiero zaczynamy wszystko zalatwiac.
Trzymajcie kciuki.

ps. nasza data to 15.IX.2007
dariagn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując