Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak postępować z mężczyzną?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-22, 10:06   #162
sorceress
Rozeznanie

Dot.: Jak postępować z mężczyzną?

Cytat:
Napisane przez 50 latek Pokaż wiadomość
Podoba mi się ten Twój post. Jest w nim dużo więcej pewności siebie, której tak bardzo Ci brakowało na początku. Ale uważaj, żebyś nie przegięła. Zdrowa pewność siebie, a zbytnia pewność siebie, to dwie różne rzeczy. Nie lekceważ naszych spostrzeżeń. Kiedyś światełko w tunelu oznaczało dla Ciebie wyłącznie pociąg. Dziś sprawiasz wrażenie, jakby tam pociągi nigdy nie jeździły. Obie postawy są błędne. Pociągi czasem jeżdżą tunelami i zawsze należy o tym pamiętać. My nie jesteśmy w tunelu, stoimy z boku, w najmniejszym stopniu nie jesteśmy zaangażowani. Dlatego - nie lekceważ naszych spostrzeżeń. Dla jasności dodam, że żadnych zagrożeń dla Was nie widzę poza jednym - jeszcze się wzajemnie nie znacie.
Wiesz kiedy kobieta jest najsłabsza? Gdy kocha! Silna staje się dopiero wtedy, gdy jest kochana. Ty wydajesz się być coraz silniejsza. Intuicja Ci podpowiada, że jesteś kochana? Nie twierdzę i nie twierdziłem, że uczucie Cię zaślepia. Twierdzę, że uczucie zawsze troszkę zamazuje obraz, pozbawia nas ostrości widzenia. Ciebie to również dotyczy, chociaż się z tym nie zgadzasz.
Oczywiście, że zamazuje. Zgadzam się z tym, tego się nie da uniknąć. Ale moje błędy z przeszłości dużo mnie nauczyły + jak wiecie, dużo analizuję, to połączenie sprawia, że jednak dość trzeźwo patrzę na nasze relacje.
Intuicja mi podpowiada, że jest z Jego strony uczucie.

Cytat:
Więc to zmień. Ty już wiesz czego chcesz. Oświeć go! Przecież Tobie też na tym zależy. Okaż mu to, wtedy i jemu będzie łatwiej się przełamać. Wprowadź do Waszego związku równouprawnienie. Nie tylko on - również Ty. Ale powolutku! Bardzo powolutku!
Postaram się, tylko właśnie boję się, że się zagalopuję i przegnę w końcu.

Cytat:
Pisałem Ci wcześniej, że jest nieśmiały. Więc pamiętaj o tym, nie wyciągaj pochopnych wniosków i pomóż mu to zwalczyć. Trochę to potrwa, ale skorzystacie na tym oboje.
Dbaj o Was każdego dnia - to jest klucz do sukcesu, który wg mnie osiągniecie.
No i chyba miałeś rację. W ogóle, to myślę, że On jest taki sam jak ja, ma te same obawy i rozterki, boi się narzucać, nie jest pewny moich planów wobec niego. Chociaż teraz już jesteśmy na trochę innym etapie, ale skoro we mnie nadal coś siedzi, to w Nim pewnie też.

Cytat:
To "po grób" to do mnie. Wcześniej napisałaś: "Chociaż z moim charakterem brakuje mi do szczęścia deklaracji, że jesteśmy parą. Niby wszystko na to wskazuje, ale ja lubię mieć czarno na białym powiedziane na czym stoję." Skoro wiesz, że wszystko na to wskazuje, że jesteście parą, to jakiej deklaracji Ci jeszcze może brakować? Moim zdaniem zastanawiasz się: "Na jak długo? Czy to się nie skończy? Czy go nie stracę? ...?" Dlatego napisałem, że nie potrzebujesz deklaracji, że jesteście parą. Ty chciałabyś deklaracji idących trochę dalej, docelowo - aż po grób. Nie wstydź się i przyznaj się przed sobą samą: "Nie tego chcesz? Nie chcesz, aby to wszystko dobre, co jest między Wami trwało i trwało na zawsze?".
Ja sam pisałeś nie raz, u facetów patrzy się na czyny, a nie słowa. Ale my kobiety lubimy też słowa Wiem, że to nic nie zmieni w naszych relacjach itd., ale chciałabym usłyszeć, że jestem jego dziewczyną. Wiem, że to bez sensu, ale tak jest
Oczywiście, że chcę, żeby to trwało, bo jest pięknie. Ale moje chęci, a potrzeba deklaracji od Niego, że "aż po grób" to dwie różne sprawy

"Największym błędem jaki możesz zrobić w życiu jest ciągle obawianie się, że popełnisz błąd." Elbert Hubbard
sorceress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując