Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-22, 09:28   #1251
Layla79
Zakorzenienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
sznagala ma ciety jezyk chyba musimy sie przyzwyczaic
mam bardzo bolesne wzdecia
i plauej isc do diietetyka na przelomie lipca/sierpnia zeby mi ustalil optymalna diete
ja też na początku tak ok. 7-8 tyg. miałam nie tyle bolesne, co strasznie uciążliwe wzdęcia głównie pod wieczór. nie wiedziałam, co z tym robić i pomyślałam, że to tak przez całą ciążę teraz będzie, ale ustąpiły. chciałam stosować espumisan, ale moja gin mi zabroniła. w I trym. nie można żadnych leków stosować, nawet kropli do oczu. Za to dostałam bardzo silnych mdłości i zgagę. zgagę mam taką, że wymiotuję żółcią rano i wieczorem. mam silne nadkwasoty żołądka. ogólnie prawie wszystko, co jest w książkach, co może dokuczać, to ja mam.
także nie łam się. też myślę o dietetyku, bo wiem jak ciężko może być, jak się nadmiernie przytyje w ciąży. a ja muszę przytyć minimalnie, tyle co dziecko.
Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
Spokojnie dokładny termin to się sam ustali jak dzidzi będzie chciało już na światełko dzienne wyjść, mi też się wydaje że mam troche źle ustalny termin co najmiej co 2 dni choć po wczorajszej wizycie to wydaje mi się że o 5, ale pewno się to jeszcze wszytko pozmienia więc nie co sobie w tej chwili tym głowy zaplątać.
może termin porodu się zmieni, ale mój tc się nie zmieni. poza tym ja wiem, że zaszłam w ciążę w kwietniu, bo robiłam testy co miesiąc. więc 11 tc i 1 dzień jak nic. a może ja jestem w 12 tc w takim układzie?

halo! kto ma poród 06.01 i jak mu wychodzi?
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora