Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - egzamin praktyczny z kosmetologii
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-22, 11:11   #2876
sansik
BAN stały

Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Cytat:
Napisane przez sansik Pokaż wiadomość
to nie jest jakaś filozofia rozrabia sie ja z woda jak algową np
wcześniej trzeba zabezpieczyć wszystkie włosy czyli oczy i brwi płatkami i dać grubą warstwę ( tak nie żałować sobie) maski , kremu na to mokra gaza
MASKI GIPSOWE-MODELUJĄCE
Są to maski specjalne, zawierają węglan cynku, magnez, kaolin, siarkę, glicerynę latex. Mają działanie liftingujące, aktywizuje czynności skóry. Pod maskę nakłada się ampułkę z wysoką zawartością substancji aktywnych, następnie tłustą maskę lub krem a następnie maskę gipsową. Maski gipsowe można stosować na twarz, dekolt, piersi, brzuch, pośladki, ręce.
Przeciwwskazaniem do zastosowania masek gipsowych;

• klaustrofobia
  • alergia
  • trądzik
  • uszkodzenia skory
  • trudności w oddychaniu
W przypadku choroby tarczycy maski nie stosujemy na szyje.

W trakcie twardnienia maski wydzielane jest ciepło wykorzystywane do gimnastyki naczynek krwionośnych oraz skutecznego wnikania składników aktywnych z produktów zaaplikowanych na skórę przed nałożeniem maski gipsowej.

w mnie w spa mam taki specjalny shaker do maski gipsowej, daje sie maskę wodę i szybko potrząsa a potem nakłada na twarz, daje sie zawsze gruba warstwę gipsu, więc jest troszkę ciężka ale efekt super i to rozgrzanie maski ma taki fajny efekt z reszta poniżej macie schemat stosunku tem do czasu jaki jest maska na twarzy

Edytowane przez sansik
Czas edycji: 2010-06-22 o 11:20
sansik jest offline Zgłoś do moderatora