2010-06-22, 13:16
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Czy trzymacie swoje storczyki na parapetach? Bo ja się zastanawiam nad półką na ścianie chcę otwierać okno, żeby było świeże powietrze a przez te storczyki siedzę w duchocie 
Czy nie będzie im za ciemno? Niby mam tabele z wymaganiami poszczególnych gatunków i Phala lubi półcień co radzicie? 
biorę się dziś za przesadzenie jednego storka, któremu chyba zalęgły się grzybki od przelania same zobaczcie. Miała któraś z Was taki przypadek? 
Cytat:
Napisane przez Ariena
Oto ten mój wczorajszy nabytek z Obi. 
|
Piękny ja muszę mieć jeszcze zielonego, bordowego, czerwonego (moje marzenie ) i białego w bordowe łaty 
A i tak pewnie kupię żółtego 
Cytat:
Napisane przez ArakibA
Chodzi o to, że mąż kupił mi "tygryska" jak byłam w szpitalu. Mowił, że go oglądał i kwiatek wyglądał ok, jednak kiedy mi go dał storek miał miękkie, pomarszczone liście. Zerknełam do korzonków i okazało sie, że wszystkie są zgniłe.
|
U mnie w książce pod obrazkiem storka z pomarszczonymi liśćmi widnieje podpis, że to skutek zbyt małej wilgotności powietrza 
Cytat:
Napisane przez zmienniczka
jesli storki wygladaja na zdrowe to zostaw go w spokoju. pawdopodobnie to mech torfowiec ktory tylko dziala im na + 
|
U mnie też jest taki zielony mech. Uspokoiłaś mnie, że to im nie zaszkodzi 
Cytat:
Napisane przez malenkaolusia
Ma ktoś jakieś skuteczne rady na te ziemiórki?
Irytuje mnie to że buszują w moim storku.
|
U mnie coś jest o tych ziemiórkach w książce ale nie czytałam jeszcze Mogę przepisać Ci w wolnej chwili.
|
|
|