Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - storczyk (orchidea) cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-22, 13:16   #1712
ania4891
Zadomowienie

Dot.: storczyk (orchidea) cz.III

Czy trzymacie swoje storczyki na parapetach? Bo ja się zastanawiam nad półką na ścianie chcę otwierać okno, żeby było świeże powietrze a przez te storczyki siedzę w duchocie
Czy nie będzie im za ciemno? Niby mam tabele z wymaganiami poszczególnych gatunków i Phala lubi półcień co radzicie?

biorę się dziś za przesadzenie jednego storka, któremu chyba zalęgły się grzybki od przelania same zobaczcie. Miała któraś z Was taki przypadek?

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Oto ten mój wczorajszy nabytek z Obi.
Piękny ja muszę mieć jeszcze zielonego, bordowego, czerwonego (moje marzenie ) i białego w bordowe łaty

A i tak pewnie kupię żółtego

Cytat:
Napisane przez ArakibA Pokaż wiadomość
Chodzi o to, że mąż kupił mi "tygryska" jak byłam w szpitalu. Mowił, że go oglądał i kwiatek wyglądał ok, jednak kiedy mi go dał storek miał miękkie, pomarszczone liście. Zerknełam do korzonków i okazało sie, że wszystkie są zgniłe.
U mnie w książce pod obrazkiem storka z pomarszczonymi liśćmi widnieje podpis, że to skutek zbyt małej wilgotności powietrza

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
jesli storki wygladaja na zdrowe to zostaw go w spokoju. pawdopodobnie to mech torfowiec ktory tylko dziala im na +
U mnie też jest taki zielony mech. Uspokoiłaś mnie, że to im nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez malenkaolusia Pokaż wiadomość
Ma ktoś jakieś skuteczne rady na te ziemiórki?
Irytuje mnie to że buszują w moim storku.
U mnie coś jest o tych ziemiórkach w książce ale nie czytałam jeszcze Mogę przepisać Ci w wolnej chwili.