Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-22, 15:00   #1805
Renessme1985
Rozeznanie

Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?

Witam Kobietki,
Może przerwę Wam trochę to małe nieporozumienie na forum. Jestem tu niedługo ale uważam, że każdy ma prawo pisać to, na co ma ochotę Nie widze w tym żadnego problemu. Jeśli komuś cos przeszkadza, to niech omija te wątki i tyle... po co jakieś niepotrzebne komentarze

Postanowiłam ponownie do Was napisać, bo wczoraj byłam u gina.
Gin rewelacyjy, jesli któraś z Was jest z 3city to mogę z czystym suemieniem polecić. Zbadał mnie, wszystko dokładnie opowiedział, co widzi, co się dzieje itp. Niestety powikłaniem po zabiegu jest u mnie zapalenie jajnika Dostałam antybiotyki i teraz muszę to wyleczyć. Na spokojnie, w dobrym momencie przyszłam i nic złego się nie dzieje, muszę po prostu przejść kurację i za parę dni na kontrole. Poza tym, badania hist-pat nic nie wykazały ale to już wiedziałam wcześniej. Ginek powiedział, że przy moim poronieniu zatrzymanym był to prawdopodobnie defekt genetyczny. Dziecko przestało się rozwijać, bo po prostu miało wady. Nie poroniło się samo, bo hormony były na dobrym poziomie i to wszystko... bywa. Najgorsze jest to, że nie pozwolił mi się starać przez najbliższe 3 miesiące. Powiedział, że ciąża poczęta w tak krótkim odstepie czasu najprawdopodobniej zakończy się ponownym poronieniem Do tego stopnia był zdeterminowany w tym co mówił, że chce przepisac mi pigułki anty. Oczywiście ja nie chce brać i nie będę ale samo jego podejście świadczy o tym, że rzeczywiście warto poczekać. Tak chyba też zrobię... Przekładam swoje staranka na wrzesień najwcześniej, choć bardzo mi smutno z tego powodu... ale jeśli mam wybierać... to wiadomo, że utrzymanie kolejnej ciaży jest ważniejsze, niż moje chcenie...

Podkreślam tylko jak ważna jest wizyta kontrolna, ponieważ u mnie zapalenie jajnika jest bezobjawowe i nic mnie nie boli ani nie mam żadnych innych objawów, a jednak ono jest i warto się przebadać, żeby potem nie miec niespodzianki, bo tego typu schorzenia mogą zakończyć sie nawet usunięciem jajowodu i jajnika.

pozdrawiam Was serdecznie
Renessme1985
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując