2006-06-07, 19:45
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: A może tak anime?Hayao Miyazakiego?
nie oglądałam Ruchomego Zamku, ale spirited Away bardzo mi sie podobało!
tego samego twórcy jest jeszcze Princess Mononoke ( księżniczka Mononoke), które gorąco polecam jeżeli podobały Ci się dwa pozostałe.
A co do anime to mogę wymienić co najmniej kilka serii i filmów wartych obejrzenia.
Myśle że spodoba Wam sie:
Haibane (13 odcinkowa seria o dziewczynkach, któresą czymś w stylu aniołów - tytułowe Haibane, seria daje do myślenia, ma przepiękną kreskę i muzykę której można słuchać godzinami)
Chobits (26 odcinków, słodka i zabawna seria o persoconie - robocie stworzonym na wzór nastolatki...)
Fruit Basket (również ciekawa i słodka seria)
Saikano ( 13 odcinków, bardzo poważna seria o miłości, o problemach z jakimi muszą sobie radzić ludzie którzy się kochają. Moim zdaniem jedno z lepszych ANIME )
Arjuna córka ziemi ( proekologiczne anime, bardzo ładnie rysowane, ale po obejrzeniu macie mózg przestawiony na "kochajmy drzewka i roślinki, przywróćmy równowagę planecie..." ale warto obejrzec )
oj i dużo innych w innych jeszcze klimatach (bo tutaj wypisałam takie najbardziej "babskie" piszcie jak chcecie wiecej wszystko można ściągnąć przez internet, niektóre anime można teraz też już kupić na DVD w sklepach 
miłego oglądania!
|
|