Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Farba L'Oeral MAJIREL - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-22, 20:52   #280
BreakIt
Raczkowanie

Dot.: Farbka L'oeral MAJIREL.Wätek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Farbe Majirel naklada sie generalnie na wlosy na 35 min, z tym ze jesli nei mialas NIGDY farbowanych wlosow sprawa wyglada troche inaczej. Powinnas wykonac tzw zmiekczanie wlosow, robi sie to dlatego ze na wlosach tzw "dziewiczych" (niefarbowanych) jest dlugoletnia keratyna ktora jest twarda, przez to farba moze ci nie wyjsc rownomiernie albo moze wyjsc kolor troszke odbiegajacy niz oczekiwany. Robi sie to dosc szybko bo w miseczke nalewasz zwykla wode utleniona apteczna 6%, gobeczka aplikujesz na wlosy, (2 cm od skory), wlosy nie maja byc mega mokre ale zwilzone. skonczysz ten zabieg, odrazu odsacz recznikiem i wysusz wlosy. (nie musi to byc bardzo dokladnie pasmo po pasmie). Tak gotowe wlosy mozna farbowac. Nakladasz farbe najpierw na odrosty, po zakonczeniu aplikacji na odrosty zaczynasz liczyc czas 35 minut, po czym robisz natychmiastowe przeciagniecie na calosci (ale czas juz leci). Powodzenia - mam nadzieje ze zrozumiale wytlumaczylam

Zrozumiałam o co chodzi , ale szczerze mówiac troche mnie to zszokowało bo pierwsze słysze o takiej technice. ;p miałam farbowane włosy wiele, wiele razy, ale ostatni raz 2 lata temu więc w zasadzie mam juz swój naturalny kolor na całej długosci raczej. szczerze troche sie obawiam miziania włosów wodą utleniona z apteki...
BreakIt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując