Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapuszczanie włosów
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-23, 09:00   #189
weegirl
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez Izulinka21 Pokaż wiadomość
Dzieki ze sie wypowiedzialas kule to swietnie

a jakie farby mi polecasz w takim razie?czy np garnier bedzie ok?
i jak dlugo zapuszczalas wlosy?i cyz tez CI sie rozdwajaly koncowki?i powiedz mi co ile obcinalas konce?

i jakie bys mi radzila najlepsze maseczkii pielegnacje:Pi jakie szampony;d

a co najwaznijesze jak wlosy sa zniszczone to one i tak rosna/?tylko ze po prostu sa zniszczone no nie??

bo wiesz ja w ciagu 4 lat farbowalam wlosy raz na blond pozniej braz,i pozniej dowalilam sobie trwala
ale teraz od stycznia tego orku staram sie nie wydziiwiac i tylko farbuje wlosy farbami,przewaznie 9% wody utlenionej,a chcialam bym wlosy wlasnie dlugie co mam robicjak osiagnac ttaka dlugfosv i jak dlugo mam czekac .BARDZO BYM CIE PROSILA O ODPOWIEDZ BUZIAKI

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

i jeszcze chciaslam dodac ze wczoraj zrobilam sobie szamponem koloryzujacymn z amoniakiem i wtyszlo jajo:/.pozniej mama zrobila mi plukanke z deli i mmam biale wloski
wlosy mam tak za ramiona ,i chce dlugie

WEEGIRL- pomoz!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

dodam ze w grudniu staralam sie sciuac zniszczone wlosyi teraz mam takie do ujscia
Garnier nie jest farbą profesjonalną Ciężko mi się wypowiedzieć, mnie po drogeryjnych farbach wychodziło żółte sianko. Ja farbuję teraz profesjonalną Londą (łączę 12/0 pół na pół z 12/1 i oksydantem 9%), tylko odrosty. Na pewno mogę polecić farby Intercosmo Voila (dostępne w sklepach fryzjerskich i w internecie)- ale tutaj już ktoś musi doradzić, jakie odcienie wybrać. Wg mnie farby profesjonalne są o niebo lepsze od tych zwykłych

Włosy zapuszczam już długo - o moich początkach z Wizażem można poczytać w Dzienniku Zapuszczania włosów (Wątek tylko do umieszczania zdjęć i opisywania postępów w zapuszczaniu ):
kilk
klik
klik
W tym czasie włosy podcięłam... hmm... może kilka razy, ale sama, w domu, bo boję się fryzjerów. Teraz powinnam je podciąć ze 3 cm, ale poczekam z tym do końca wakacji.

Jeśli chodzi o kosmetyki to po 1. każdemu odpowiada co innego, po 2. większość fajnych koemtyków jest wymieniona w wątku "Walka o zdrowe i piękne włosy" Ja moje ulubione kosmetyki wymieniłam na swoim blogu (link w moim podpisie). Myślę, że jest on na tyle przejrzysty, że nie muszę się już tutaj produkować.

Zapuszczanie włosów kosztowało mnie sporo cierpliwości, bo zapuszczam już kilka lat, ale naprawdę się opłaciło Nawet, jakbym zdecydowała się obciciąć włosy, to są one chociaż, dzięki odpowiedniej pielęgnacji, w dobrej kondycji

Co do płukanki Delii- jak dla mnie, ona strasznie wysusza Dlatego farbuję farbami profesjonalnymi, żeby kolor nie wychodził jakis strasznie ciepły, bo jednak kosmetyki ochładzające kolor zawsze trochę wysuszają.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora