2010-06-23, 10:50
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Cytat:
Napisane przez aaaania1989
ale nawet na opakowaniu pisze używać rano i/lub wieczorem
|
Cytat:
Napisane przez aaaania1989
niepotrzebnie 15..jaką 15 nawet połowy wymaganej ilosci nie nakładam więc to może SPF 2 jest a na dzień SPF 50 + to nie jest chemia? co za różnica zatem czy w nocy minimalne ilości jeszcze będą? bo są to na prawdę bardzo śladowe ilości.piszesz,że w kremach na dzień są żałosne SPF 15 ale jak ja nakładam minimalną warstwę na noc i ochrona pozostaje ok SPF 1-2 pewnie to już nie żałosne?
|
Cytat:
Napisane przez TLU
Tez sobie kupilam te Ziajke - zadowolona jestes?
Co do filtra, ja wychodze z zalozenia, ze fitlr 6 to jak zero, czyste maslo shea ma w sobie filtr 6 zupelnie z natury i jakos nikt sie nie glowi czy nakladac to na siebie. Sam krem wchlania sie na cacy (przynajmniej u mnie) wiec nie widze mozliwosci, zeby en filtr faktycznie mial realny wplyw na obciazenie skory. Ale ja go nie uzywam regularnie na noc, chociaz od czasu do czasu mi sie zdarzy. Z czym Ci sie pogryzie na dzien?
|
Oświećcie mnie zatem, bo być może niepotrzebnie wystrzegam się tych „śladowych” ilości.
Ile konkretnie procent tych filtrów jest we fluidzie Vichy czy w Ziai i czy/jak ograniczono ich zawartość i jaka ilość „realnie” obciążałaby skórę? Z czego wynika zalecenie producenta o stosowaniu Antioxa na noc ? Skoro to ilości „śladowe” to skąd obawy, że mogą jakoś zareagować z filtrami z innych kremów?
Nie rozumiem też, dlaczego uznajecie za wiarygodne błogosławieństwo producenta co do możliwości użycia go w nocy, a nie dowierzacie w zastosowanie faktora zabezpieczającego przed skutkami ubocznymi działania kwasu glikolowego. Ile jest tam tego kwasu?
Jeśli chodzi o masło shea , to nie głowię się czy nakładać je na noc, bo zawiera witaminy, bogactwo kwasów tłuszczowych, polifenole, fitosterole, nie działa alergizująco, można jest stosować u niemowląt i spożywać.
Jakie właściwości pielęgnacyjne mają filtry chemiczne? Jaki jest ich profil bezpieczeństwa, czy są bezpieczne dla wrażliwych oczu? Ktoś próbował je jeść? :P
|
|
|