Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - nie wiem co dalej :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-23, 12:44   #49
Aivilo
Wtajemniczenie

Dot.: nie wiem co dalej :(

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Z tym, że powinnam popracować nad sobą to masz 100% racji. I to nie od jutra tylko od dziś od tej chwili. Już nie czekam z założonymi rękami na to, że coś mi spadnie z nieba. Zakupiłam gazetkę i właśnie czytam ogłoszenia o pracę i dzwonię.
Wiesz co, tak sobie myślę, że może ja faktycznie za dużo oczekuję, może powinnam zająć się sobą, zainwestować w siebie a wszystko jakoś się ułoży. Tak sobie przypomniałam jak na początku naszego związku Tż powiedział mi, że podziwia mnie za to, że jestem taka silna (byłam wtedy nastką, chodziłam w szerokich ciuchach i miałam samych kumpli) i fakt byłam dużo silniejsza psychicznie niż teraz, czemu to się zmieniło
Zmieniło się, bo spoczełaś na laurach. Mówi się, że facet jak już jest w stałym zwiazku to przestaje dbać o dziewczynę, bo jest jej pewien.
Ale kobiet też się to tyczy - może odpuściłaś sobie? pozwoliłaś sobie na bycie słabą zbyt często i po prostu odpuściłaś pracę nad sobą?

Gdy byłaś sama, musiałaś radzić sobie sama. TŻ taką pewnie cię poznał i pokochał. I w związku z tym, kiedy zaczęłaś ciągle opierać się na nim i na nim, z młodej silnej kobiety stałaś się słabą trzciną, a on tyczką, która cię musi podpierać. Nie dziwię się, że taka rola mu nie odpowiada.

Nie chcę go usprawiedliwiać - na pewno jego winy trochę w tym jest. Ale to nie jest powód do zerwania.

Brawo, że wzięłaś się za siebie, że dzwonisz po ogłoszeniach, oby tak dalej. Zrób coś dla siebie, staraj się być piękna, silna i pewna siebie no i dalej próbuj rozmawiać z chłopakiem, tylko bez pretensji i żalów. Z uśmiechem, spokojnie, podkreślając, że widzisz swoje wady, ze domyślasz się, co jemu mogło przeszkadzać i że zaczełaś prace nad sobą. Poproś go o to samo. Powiedz, ze razem powinniście przez to przejśc, razem postarać się coś zmienić, pójść naprzód

Trzymam kciuki za was

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując